TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti il binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Milletvekili Altunyaldız’a İl Başkan Yardımcısı Ali Dığrak ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Çenesiz eşlik etti.

KONYA’NIN İHRACATI 258 MİLYON DOLAR OLDU

Konya’nın ihracatının Ağustos ayında 258 milyon dolar olduğuna dikkat çeken TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 46,5 artışla 1,9 milyar dolara yükseldi. 2020 yılında toplam ihracatı 2 milyar 185 milyon dolar idi. Eylül ayı itibarıyla 2020 yılının yıllık ihracatını geçeceğimiz öngörülüyor. Sektörel performansa baktığımızda, Ocak-Ağustos döneminde savunma sanayii dikkat çekiyor. Savunma sanayiinde Ocak-Ağustos ihracatı geçen seneye göre yüzde 200 artmış durumda. Demir ve demir dışı metaller, yaş meyve sebze, tekstil ve hammaddeleri, otomotiv endüstrisi gibi faaliyet kolları da Ocak-Ağustos döneminde Konya’da hızlı ihracat artışı yaşanan sektörler olarak öne çıkmaktadır” dedi.

‘SAVUNMA SANAYİ ÜSSÜ OLMASI YOLUNDA GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ’

Türkiye’nin savunma sanayi üssü olması yolunda gece gündüz demeden çalıştıklarına dikkat çeken Milletvekili Altunyaldız, hedeflerine ulaşmadan asla durmayı düşünmediklerini belirterek, “AK Parti Hükümetlerimizin göreve geldiği günden bu yana ülkemizin sahip olduğu, elde ettiği kazanımları görmezden gelmek ne vicdana ne de izana sığar. Geçmişte yüzde 80-90 oranında dışa bağımlı savunma sanayii sektörümüz bugün, diğer ülkelerin bizden tasarımlarımızı, üretim desenlerimizi örnek alan, ihracatçı bir konuma ulaştı. Çok şükür, bugün kendi sistemlerini tasarlayan, üreten hatta ihraç eden ülke konumuna geldik. İHA’larımızın ve SİHA’larımızın başarıları ortada, şu an birçok ülke bizden bunları alabilmek için sırada bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA)’nın teslimiyet töreni yapıldı. Ancak bunlar bizim için yetmez, bu yatırımlarımız durmaksızın devam edecek. Kısaca belirtmek isterim ki, ülkemizin savunma sanayi üssü olması yolunda gece gündüz demeden çalışıyoruz ve hedeflerimize ulaşmadan asla durmayı düşünmüyoruz. Ona keza, yerli otomobilimiz TOGG 2022 yılının sonlarında seri üretimi geçecek. Sadece 3 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük bir yol kat ederek milli arabamız için artık geri sayımı başlatmış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve liderliği ile ülke olarak nereden nereye geldiğimizi saymaya vaktimiz yetmeyecektir. Ancak biz bu ülkenin sevdalılarıyız, bu yüzden yapılacak iş de verilecek hizmet de bitmez. Her zaman daha çok çalışarak ülkemizi müreffeh bir ülke konuma getirip sonraki nesillerimize güzel bir gelecek bırakmanın arzusu ile yaşıyoruz. Ülkemiz 2020 ve 2021 yıllarında maalesef salgın ve birçok doğal afetle karşılaşmıştır. Ama şükürler olsun ki ülkemiz bu belaları en hafif şekilde atlatmış ve atlatma çabalarına devam etmektedir” diye konuştu.

‘ŞEHRİMİZ MODEL YATIRIMLARLA BÖLGEDE VE TÜM ÜLKEMİZDE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR’

Konya’nın model yatırımlarla bölgede ve ülkeye örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Milletvekili Altunyaldız, “Şehrimiz model yatırımlarla bölgede ve tüm ülkemizde örnek teşkil ediyor. Bildiğiniz gibi, ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası 17 Aralık 2020 tarihinde seri üretimine başlamıştı. ASELSAN Konya Fabrikası sahip olduğu yetenek, kabiliyet ve nitelikli işgücü açısından, ulusal ve uluslararası arenada örnek teşkil eden yatırımlardan birisi. ASELSAN Konya, aynı zamanda nitelikli personel istihdamıyla da öne çıkıyor. Savunma sanayiinde şehrimizi önemli bir konuma eriştirecek olan bu yatırımın inşallah 800’ü mühendis olmak üzere 1200’ün üzerinde çalışanı olacak. AR-GE, tasarım ve inovasyon çalışmalarının yoğun olarak gerçekleştirildiği fabrika, sadece ülkemizin ihtiyacı olan silah ve silah sistemlerinin tasarım, üretim, pazarlamasını değil, tüm dost ve kardeş ülkeler için de ihtiyaç olabilecek ürünlerin üretilmesi açısından da önem arz ediyor” dedi.

KONYA TÜRKİYE SİLAH TEST MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Konya’ya Türkiye Silah Test Merkezi kavuşacağına dikkat çeken Milletvekili Altunyaldız, “Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz dönemde Konya ziyaretindeki direktif ve müjdeleri arasında yer alan Türkiye Silah Test Merkezi ile İtalya’dan sonra ikinci sırada yer aldığımız ateşli silahlar ihracatının yanı sıra bu silahların tescil ve test süreçlerinde de dünyanın önde gelen merkezlerinden birisi olacağız. Savunma sanayii sektörünün ortaya çıkardığı katma değer hepimizin malumu. Uluslararası kabul gören bir test ve tescil laboratuvarıyla şehrimiz dünyada savunma sanayiinin önemli merkezlerinden birisi olacak.”

‘KONYA ÇEVRE YOLU’NUN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU BİTTİ’

Konya Çevre Yolu’nun büyük bir kısmının bittiğini de ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Karayollarımız, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımız büyük bir özveri ile kıymetli vatandaşlarımızın daha rahat bir ulaşıma erişebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Diğer yandan Konya Organize Sanayisi 6. Kısım Genişleme Bölgesi çalışmaları hızla devam ediyor. Buradan yeni iş imkanları ve yeni şirketler çıkarıp Konya halkımıza istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu yatırımlarımızın devamlarının geleceğini buradan söyleyebilirim. Son olarak, gözbebeğimiz İttifak Holding Konyaspor’umuza da kısacık değinmek isterim. Bu sezon 7 yeni transfer yaptık. İnşallah güzel bir sezon geçirerek Avrupa kupalarına katılmamızı ve bu kupalarda da başarılı olabilmemizi çok isterim. Şehrimizin takımına yeni sezonda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİBEL CANDAN

Editör: TE Bilişim