KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi, MHP MYK Üyesi Doç. Dr. Özer Karakayacı, MHP’den 28. Dönem Konya Milletvekili aday adayı olmak için bulunduğu kamu görevinden istifa etti.

Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özer Karakayacı Milliyetçi Hareket Partisi’nde 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı için üniversitedeki görevinden istifa etti. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Özer Karakayacı, yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakının son yıllarda Türkiye’nin bölgesel güç olma yolunda ortaya koyduğu irade ve projelerinin devam etmesi adına katkılar sağlamak, Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi ve MHP’nin güçlenerek mecliste temsiliyetinin sağlanması için her türlü fedakârlık içerisinde olacağını ifade etti. Doç. Dr. Karakayacı, bu süreçte özellikle Konya’nın tarımsal üretim kapasitesinin ve rekabet gücü yüksek sanayi faaliyetlerine çeşitlenmesi yolunda ortaya konulması gereken çalışmalara öncelik verilmesinin yanı sıra altyapı ve üstyapı çalışmaları ile bölgenin ihracat değerinin arttırılması adına serbest bölge yatırımlarının gündeme getirilmesi gerektiğini ifade etti.  Aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi olan Doç. Dr. Özer Karakayacı ülkemizin afetler karşısında dirençli kentsel ve kırsal alanlar planlayarak ortaya çıkabilecek zararların minimize edilmesine yönelik politikaları ve projeleri yeni dönemde gündeme alacağını söyledi.

'Dünyada adaleti savunmaya devam edeceğiz' 'Dünyada adaleti savunmaya devam edeceğiz'

DOÇ. DR. ÖZER KARAKAYACI KİMDİR?

1999 yılından buyana Konya Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesinde akademik ve bilimsel çalışmalar yürüten Doç. Dr. Özer Karakayacı yurt içinde ve yurt dışında birçok akademik çalışmanın içerisinde bulunurken, 2013-2015 yılları arasında İngiltere Newcastle Üniversitesi’nde kırsal dirençlilik/ekonomi ve kırsal alanların yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmalarda yer aldı.  Evli 2 çocuk babası olan Doç. Dr. Özer Karakayacı’nın aday adaylık süreci özellikle üniversite camiasında sevinçle karşılanırken, yeni dönemde Türkiye’nin afetler karşısında daha dirençli bir yapıya kavuşturulması için gerekli planlama çalışmalarına sağlayacağı akademik ve mesleki katkıların önemli olacağı vurgulanıyor.