DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Konya Yenigün Gazetesine açıklamalarda bulundu. Başkan Dr. Seyit Karaca, Konyalıların merakla kazandırılması istedikleri projelerde herhangi bir atılmış adımın olmadığını ifade ederek, bu projelerin Konya’ya kısa zamanda kazandırılması gerektiğini belirterek, “Konya’nın yıllardır hayal edilen ve dile getirilen makro projeler var. Konya Metrosu bunlardan bir tanesi. Metro’da sekizinci yıla döndük metro ile ilgili en ufak bir aydınlık, en ufak bir belirlenmiş politika ve yön haritası görmüyoruz.  Yine Konya Çevreyolu projesi hem şehir içi trafik karmaşıklığını çözmek adına hem de trafik kazaların önüne geçmek adına önleyici olan bir yapı. Konya’ya da ciddi katkıları olan bir proje. Çünkü Konya Anadolu’nun merkezinde birçok bölgeyi birbirine bağlayan kavşak nokta konumunda.  Konya Çevreyolu projesi tamamlanacak projeler arasında önemli bir Kızılelma konumunda.  125 kilometreye yakın Konya Çevre Yolu’nun sadece 22 kilometresi hizmette. Onun dışında diğer alanlar ile ilgili süreçler ağır ilerliyor. Sanıyorum o projede 2023 seçimlerine endeksli bir çalışma yürütülüyor. Umarım bu projeye hızlı bir şekilde kaynak temin edilerek hızlı bir şekilde şehrimizi rahatlatmak adına Konya Çevre Yolu Projesi de tamamlanır.  Yine şehir içi ulaşımda da trafik yoğunluğunu azaltmak adına şehir içinde alternatif yollar kazandırılması gerekiyor. Yine Konya'nın merakla beklediği ve iktidarın seçim vaadi olarak ifade ettiği Konya'nın merakla beklediği banliyö hattı projesi ile ilgili de bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz” dedi.

‘KONYA’YA DIŞ HAVZALARDAN SU GETİRİLMELİ’

Konya’da tarımın devamının sağlanması adına dış havzalarda su getirilmesi gerektiğine dikkat çeken DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Tarım ve hayvancılık şehriyiz. Tarım ve hayvancılık iç içe geçmiş entegre bir endüstri. Bu çerçeve de sulama projeleri Konya için büyük bir önem arz etmekteydi. Mavi Tünel ile ilgili bir dönem hızlı adımlar atıldı. Ama şu anda Mavi Tünel çalışmaları ile ilgili aksayan birkaç tane tünel inşaatı ve birleştirilmeyen barajlar Konya’nın sulamalara projelerine su katkısının yanında şehrin içme suyuna katkı yapamayacak halde. Şükür ki geçtiğimiz yıl yağmur konusunda verimli bir dönem yaşadık.  Mavi Tünel’deki yarım kalan projeler bir an önce tamamlanmalı. Konya’da tarımın sürdürebilmesi ve çiftçilerimizin gelirlerinin artması adına Konya’ya dış havzalardan su getirmek oldukça şart.  Konya havzası mutlaka beslenmesi lazım” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’NIN DA İÇİNDE OLDUĞU FARKLI CAZİBE MERKEZLERİ OLUŞTURULMALI’

Konya’da yürütülen Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin de kısa zamanda tamamlanması gerektiğini ifade eden Başkan Karaca, “Konya’nın en önemli sorunlarından bir tanesi de ana sanayi konusunda istenilen ve beklenilen yatırımların alınamaması. Türkiye’nin değişik bölgelerinde Konya’nın da içinde olduğu farklı cazibe merkezleri oluşturulmalı.  Ana sanayi yatırımı alamamak Konya için büyük bir sıkıntı olarak özelliğini devam ettiriyor. Ana sanayiyi gibi Konya sanayisinin çeşitliliği gibi büyük bir zenginliğe sahip bir ilde ana sanayi yatırımı almak gerçekten çok önemli. Diğer küçük sanayilerimizin de hızla gelişimini sağlayacak hızla atılımını sağlayacak önemli bir yatırım. Son dönemde savunma sanayi anlamında ilimize yapılan yatırımlar takdire şayan yatırımlar” dedi.

‘YÜKSEK FİYATLAR ÇİFÇİNİN BELİNİ BÜKÜYOR’

Çiftçilerin elektrik ve yakıt giderlerinin belini büktüğünü ifade eden Karaca, “Çiftçilerimiz akaryakıt fiyatlarının yanı sıra tohum ve gübre konusunda fiyatların yüksek olması sebebiyle büyük sıkıntılar çekiyor.  Ben çiftçinin ve üreticinin hakkettiği oranda desteklenmediği kanaatindeyim. Elde ettiği üründen karı geçtiğimiz yıllara göre artsa da girdilerdeki artışların fazla olması nedeniyle tarımla ilgili sorunları birbirinden ayıramayız” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim