14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimlere 2 aydan az bir zaman kala Konya’da milletvekilliği için aday adayı listeleri belli olmaya başladı.   Konya’nın milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusu yaptı. Aday adaylığı için başvuran isimler şu şekilde:

'Dünyada adaleti savunmaya devam edeceğiz' 'Dünyada adaleti savunmaya devam edeceğiz'

AK Parti’den Konya Milletvekili Aday Adayı olan ve olması beklenen isimler şu şekilde; Bekir Akdemir, Dr. İsmail Yavuz, Fatma Başaralı, Habib Alp, İsa Ölçer, Yusuf Atila, Bülent Ersüllü, Muhammet Zeren, Mustafa Özkan, Dr. Bülent Erdem, İbrahim Dıvarcı, Ercan Uslu, Hacı Ömer Güler, Seyit Mehmet Dağ, Ramazan Özçalık, Mehmet Nuri Sayıcı, Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Mehmet Eren. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın ve Uğur Kaleli’nin de AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olması bekleniyor.

MHP Konya Milletvekili Aday Adayı olan ve olması beklenen isimler; Doç. Dr. Özer Karakayacı, Süleyman Nur, Hüseyin Kavas, Güzide Çıpan, Celil Çalış, Ramazan Arslantaş, Fikret Küçükmumcu.

CHP Konya Milletvekili Aday Adaylığına başvuran isimler Barış Bektaş, Galip Polat, Halil Ercan, Veysel Gönülal, Dr. Ali Sayar.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Aday Adayı Av.Mahmut Sami Büyükyılmaz, Hasan Hüseyin Çalı

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Aday Adaylığı başvuran isimler ise Ali Camgöz, Turan Pekkirişci

HACER CEYLAN