30 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde Meram ilçesi Hasanköy mahallesinde yaşayan Dedeoğlu ailesine silahlı saldırı gerçekleştirilerek evleri ateşe verilmek istenmiş ve olayda aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetmişti. 31 Temmuz Cumartesi günü defnedilen ailenin yakınlara taziye ziyaretleri devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından da, saldırıyı araştırmak üzere Parti Sözcüsü Birol Aydın başkanlığında, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın’ın da içerisinde bulunduğu, Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve İl Başkan Yardımcılarından oluşan bir heyet görevlendirilmişti. Heyet Konya ziyaretinde saldırıyla ilgili bilgileri edindikten sonra, Dedeoğlu ailesinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası bir açıklama gerçekleştiren Parti Sözcüsü Birol Aydın; “Konya’mızda hem Konyalılarımızı hem bütün Türkiye’mizi ve insanını derinden sarsan, maalesef ki, vahşice bir katliam gerçekleştirildi. Bu katliamın failleri, failleri azmettirenler ve azmettirenleri de azmettirenler hem hukuk önünde en ağır cezayı görmelerini hem de insanların vicdanlarında yerle yeksan olmalarını ümit ve temenni ediyoruz. Ailenin yakınlarını sabır ve rahmet diliyoruz. Ülkemizin, insanımızın huzura, esenliğe, çokça ihtiyaç duyduğu bir zamanda kinin beslenmemesi, kinden beslenilmemesi, üsluba hassasiyet gösterilmesi lazım. Allah, bu tip failleri, bu failleri azmettirenleri bir an önce yakalanma hususunda ilgilileri basiretle, ferasetle, görevlerini yapmaya vesile kılsın. Hayatını kaybeden ailemize bir kez daha, Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabrı cemil niyaz ederim.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti; “Konya’da vahşice katledilen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu olay çok acil olarak tüm yönleriyle aydınlatılmalı, failleri hukuk önünde hesap vermelidir. Birliğimizi ve huzurumuzu hedef alan provokasyonlara karşı herkesi sağduyu ve sükunete davet ediyorum.”

Genel Başkan Karamollaoğlu, partisinin Van İl Başkanlığının 7. Olağan Kongresi’nde, saldırıyı şiddetle kınadığını bildirirken, konuya ilişkin ise; “Bu bir vahşettir. Biz bunun neden meydana geldiğini anlamak, gerekli tedbirleri almak ve memleketimizde kardeşliği pekiştirmek mecburiyetindeyiz. Ülkemiz badireli bir dönemden geçiyor” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman’ın açıklaması ise şu şekildeydi; “’Kim, bir insanı haksız yere öldürürse, bütün insanlığı öldürmüş gibidir. ’Konya’da yaşanan bu elim olay hepimizi derinden yaralamıştır. Bütün yönleriyle konunun takipçisiyiz. Katliamın sorumluları bunun hesabını mutlaka verecektir.”

Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise, herkesi sükunete davet ederek şu açıklamada bulunmuştu; “Şehrimizde meydana gelen 7 hemşehrimizin vefat ettiği haberi hepimizi derinden sarstı. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Konu tam anlaşılmadan yapılacak her türlü açıklama ve atılacak adım başka sıkıntılara sebep olabilir. Herkesi sükunete davet ediyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim