Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de çağrıda bulunarak, "Cumhurun başkanıysanız, devletin başıysanız bu dosyadan elinizi çekin" dedi.  Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kayseri'deki çıkar ilişkileri ağını himaye eden eski Kayseri Valisi ve bugünkü İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Osman Güneş'in Kayseri Valisi olarak Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili iddiaları soruşturmaya gerek olmadığı yönünde verdiği kararı, daha sonra İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak onayladığını ve İçişleri Bakanı'na gönderdiğini anlatan Kart, "Valilik makamı ile müsteşarlık makamı iki ayrı hiyerarşik makamdır. Aynı kamu görevlisi, hem vali, hem müsteşar olarak böyle bir karara nasıl imza atar. Sadece bu süreç bile Kayseri olayındaki yasa dışılığı göstermek açısından yeterlidir" diye konuştu.  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verecekleri dilekçeyle artık Osman Güneş'in şüpheli konumuna düşeceğini ifade eden Kart, şüpheli Osman Güneş'in kendisine emir yoluyla verilen bir görevi başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Kart, bu sürecin birinci dereceden sorumlusunun ise İçişleri Bakanı olduğunu savundu.
Hacı Ali Hamurcu isimli belediye çalışanının ilk yürütülen soruşturmada verdiği ifadede Cumhurbaşkanı'nın kardeşinin de sorgulanması gerektiğini dile getirdiğini hatırlatan Kart, Cumhurbaşkanı'na bir çağrıda bulundu.
Kart, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na diyoruz ki, cumhurun başkanıysanız, devletin başıysanız bu dosyadan elinizi çekin" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'na kefil olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı'nın neden kefil olduğu konusunda kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini dile getiren Kart, bu ilişkilerin Cumhurbaşkanı ile sınırlı olup olmadığını sordu. Olayda adı geçen Yakup ve Yusuf Erikel kardeşlerden Yusuf Erikel'in, Ergenekon davasında müdafi sıfatıyla verdiği ifadede, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le arkadaş olduğunu ve bazı belediyelerden alacağı vekalet ücretlerini tahsil edebilmek için Bülent Arınç ve Sadullah Ergin'e başvurduğunu söylediğini anlatan Kart, "Bir arabuluculuk tasarısı gündeme geliyor. Bu tasarı yürürlüğe girmeden bu müesseseyi devreye mi soktular" diye konuştu. Türkiye'de artık yolsuzlukların yerel yönetimler ve mülki idare işbirliğiyle gerçekleştiğini ileri süren Kart, Kayseri'de bunun içine adli yapının da iştirak ettiğini öne sürdü.  Gazetecilerin sorularına da cevap veren Kart, bir soru üzerine, görev ve yetkisini kötüye kullanarak zimmet veya irtikap suçunun işlenmesine kasten göz yummak gerekçesiyle Osman Güneş hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim