29 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan Konya İyi Parti 3. Olağan Kongresinde İl Başkanlığına talip olan aday sayısı 3' e düştü.

İyi Parti Konya il başkanlığına 5 olan aday sayısı Yusuf İnanç ile Ahmet Kaygısız'ın, Rıdvan Peker lehine çekilmeleri üzerine 3'e düştü. Daha önce İyi Parti İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Nurdoğan Okur'dan sonra iki adayın lehine çekildiği Rıdvan Peker de adaylığını açıklamıştı. Ziraat Mühendisi Kadir Ulusoy İyi Parti Konya il başkanlığında yaptığı açıklamayla il başkanlığına adaylığını açıkladı.

Kadir Ulusoy'un İyi Parti Konya İl Başkanlığına adaylığını açıkladığı toplantıya Merkez Meram İlçe Başkanı Mehmet Avcı, Karatay İlçe Başkanı Mehmet Uğur,  Akşehir İlçe Başkanı Ali Dağhan Beyşehir İlçe den Ahmet Zor, Çumra İlçe Başkanı Şevket Arıcı, Ilgın Meclis Üyeleri, Yunak İlçe Başkanı Ali Köker, Tuzlukçu İlçe Başkanı Adnan Kaya, Çeltik İlçe Başkanı Ali Ay, Hüyük ilçe başkanı Keziban Embiyaoglu, Güneysınır İlçe Başkanı Murat Kara, Yalıhüyük İlçe Başkanı Menderes İnce, Hadım İlçe Başkanı Adem Vural, Kadınhanı İlçe Başkanı Abdullah Tezel, Kulu İlçe Başkanı Hanifi Korkmaz, Ilgın Kadın Kolları başkanı Şerife Yiğit, Akşehir Kadın Kolları başkanı Meltem Orhan, İl Meclis Üyesi Abdurrahman Berkcan, Selçuklu Meclis Üyeleri Mevlüt Uyanık ve M. Sırrı Demirel, Derbent Meclis Üyesi Süleyman Cicekliöz de katıldı. Ayrıca İl Başkanı Adaylarından Nurdoğan Okur' da adaylık açıklama törenine katıldı.

"AK PARTİ ÜLKEYİ YÖNETEMİYOR"

Kadir Ulusoy İYİ Parti il başkanlığına adaylığını açıkladığı konuşmasında AK Parti’nin ülkeyi yönetemediğini iddia ederek, "Bu yönetememek ülkeyi batırır. Ekonomi, Eğitim, Tarım ve Adalet bitmiş durumdadır. Bu nedenle partime ve ülkeme hizmet etmek için Konya İl Başkanı adayıyım. Genel seçimler, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktasıdır. Bu seçimlere girerken Türk Milletine karşı sorumluluk duyan herkes, elinden gelenin en iyisini yapmak zorundadır. İl başkanlığı görevine talip olurken, bu sorumluluk hissiyle hareket ediyorum. Bu bir makam, yetki ve üstünlük talebi değildir. Vazife, sorumluluk ve mücadele talebidir. Bu mücadeleye talibim" diye konuştu.

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim