İyi Parti Konya İl Teşkilatı son zamanlarda elektrik ve doğalgaza yapılan fahiş zamları protesto amaçlı bir basın açıklaması yaptı. Merkez Gedavet Bölgesi İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan partililer elektrik ve doğalgaz faturalarını yakarak hükumeti protesto etti. Protestoya vatandaşlar katılım göstererek tepkilerini dile getirdi.

Konu ile ilgili bir konuşma yapan İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “2022 yılına büyük ümitler ile girilirken maalesef çamaşır makinesi, bulașık makinesi, ütü, fırın gibi cihazları çalıştırmak lüks haline geldi. Evde battaniyesiz, hırkasız oturmak lüks haline geldi. Vatandaşlarımız maalesef maaşlarının yarısından fazlasını elektrik ve doğalgaz faturalarına aktarmak zorunda kalıyor. Otomobil ile bir yerden bir yere gitmek lüks oldu. İşyerlerinde elektrik ve doğalgaz faturaları kirayı geçmiş vaziyettedir. Bunun sebebi fahiş zamlardır.

İktidar paralel bir evrende yaşıyor ve vatandaşların sorunlarına karşı kör ve sağırdır. İktidarların görevi halkını en iyi şekilde yaşatmaktır. Maalesef iktidarın şimdi öyle bir derdi yoktur. Beşli ihale grubu devletten aldığı yüzlerce milyar dolar ihaleler sırtımızdan çıkmıştır. Biz iktidarımızda havaalanı yol köprü elbette yapacağız ama liyakat ve millet menfaati ön planda olacaktır. İktidarımızda Nebati ve Bozdağ gibi bakanlar bırakın bakan olmayı bakanlığın önünden geçemeyeceklerdir” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Konya İl Teşkilatı önderliğinde Konya'da elektrik zamlarının halk tarafından protesto edilmesine Ankara'dan destek verdi. Yokuş, “Faturalara gelen fahiş zamlar ile birlikte vatandaşlarımızın ocağına büyük bir ateş düştü ve Konya halkı da iktidara isyan etti” dedi.

FAHRETTİN YOKUŞ DA ANKARA’DAN DESTEK VERDİ

Partisinin Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklaması ve zamları protesto eylemine Ankara’dan yaptığı açıklama ile destek veren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da elektrik ve doğalgaza gelen zamların vatandaşın ocağına ateş düşürdüğünü ifade etti.

Yılbaşında gelen fahiş zamlar sebebiyle vatandaşın zor günler geçirdiğini söyleyen Milletvekili Yokuş şunları söyledi: "2022 yılına yeni umutlarla girecekken 31 Aralık gecesini 1 Ocak'a bağlayan gün yine bir gece yarısı faturalara gelen fahiş zamlar ile birlikte vatandaşlarımızın ocağına büyük bir ateş düşmüş. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın çalıştırmak, evde battaniyesiz, hırka giymeden oturmak lüks haline geldi. İnsanlar, temel ihtiyaçlarını gece tarifisinden yararlanıp, yapmaya başladı. Vatandaşlarımız maaşlarının neredeyse tamamını elektrik, doğal gaz faturasına ödeyerek eritmeye başladı. Elektrik ve doğal gaz hepimizin kullandığı bir ihtiyaç. 200 TL vatandaşın evine gelen elektrik faturası 400-450 TL oldu. Doğal gaz faturası geçen yıl bu zamanlar 350-400 TL ise, şimdi 800-bin TL geliyor. İşyerlerinin durumu daha vahim. Artık işletmelerde kira miktarını geçen elektrik, doğal gaz faturaları var. Esnaf, lambaları müşteri gelmeden açamaz oldu. Utandıkları için camlara gelen faturaları asıp, halktan özür diler oldu. Vatandaşın artık canına tak etti. Basiretsiz yönetim tüm devlet kadrolarını, kurumlarını sardı. Fakat bizler bu işlevsizliğe dur diyeceğiz. Bizler bu tamah etmeye dur diyeceğiz. Bizler sayesinde yine halk kazanacak, kaybeden iktidar ve yancılar olacak.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim