İyi Parti 3. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye adaylar Dr. Rıdvan Peker, Nurdoğan Okur ve Kadir Ulusoy’un yanı sıra, İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Eren, CHP, Saadet, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti temsilcileri ve çok sayıda delege katıldı. Kongrede “Türkiye’nin umudu Meral Akşener” sloganları atıldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı da okundu.

‘İYİ PARTİ ŞU AN KONYA’DA İKİNCİ PARTİ’

Kongrede konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 5 yıl önce yola ‘söz konusu vatansa gerisi teferruat’ anlayışıyla çıktıklarını söyledi. Çetin yolları aşa aşa geldiklerini belirten Yokuş, “Şafağa şurada ne kaldı. Şafak, Konya’dan sökecek, Türkiye’yi aydınlatacak. Konya’da şu an ikinci parti İyi Parti. İyi Parti’yi Konya’da 1. parti yapacağız” şeklinde konuştu.

‘KONYA ARTIK AK PARTİ’NİN KALESİ DEĞİLDİR’

'55 yıldır mücadele halindeyiz' '55 yıldır mücadele halindeyiz'

Kongrede konuşan İyi Parti Konya İl Başkan Adayı Dr. Rıdvan Peker ise şunları söyledi: “Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edeceğiz. Gelin İyi’ler ailesini güçlendirelim. İyi Parti’nin kuruluşu, gerçek bir ihtiyaçtan doğdu. Tarım kenti olan Konya’mızda su sorununun çözülmemesi, yeterli kaynakların aktarılmamasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte ulaşım sorunu yaşayan Konyalılar olarak ulaşım projelerini de yakından takip edeceğiz.”

ULUSOY: KARDEŞLİK HUKUKUMUZU KORUYACAĞIZ’

İyi Parti Konya İl başkan adaylarından Kadir Ulusoy da; “Şehrin sorunlarını biliyoruz. Çözüm önerilerimiz hazır. Konya’ya yeni bir siyaset anlayışı kazandıracağız. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz” dedi.

‘DELEGENİN SÖZÜNÜN ÜZERİNE SÖZ SÖYLENMEZ’

İYİ Parti İl Başkan adaylarından Nurdoğan Okur ise “Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar." Biz bu kutlu yola dinlenmemek üzere çıktık. Asla yorulmayacağız. Ben bu mücadeleye talibim. Bütün arkadaşlarımızla beraber, gece gündüz demeden çalışacağız. Başaracağız ve iktidara geleceğiz. Yüce Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın. Delegenin sözünün üzerine söz söylenmez” dedi. Yapılan seçimlerin ardından İyi Parti Konya İl Başkanı 338 oy ile Kadir Ulusoy olurken Rıdvan Peker 280 ve Nurdoğan Okur da 15 oy aldı.

MÜCAHİT ENES TURBİL