Saadet Partisi Konya İl Başkanlığında gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, Genel İstişare Kurulu (GİK) Üyeleri Hasan Hüseyin Öz ve Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, İl Müfettişi Ali Mücevher, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Ceylani Kılınç, Cansuyu Konya Temsilcisi İsmail Tozan, İlçe Başkanları ve çok sayıda Parti mensubu katılım gösterdi.

İKTİDAR KINAMA DEĞİL İCRAAT ORTAYA KOYMALIDIR

Konuşmasında İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulme değinen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “İslam Dünyası geleneksel olarak sıkıntıları, dertleri, sahipsizliği ile birlikte hem Ramazan Ayını hem de bayramı idrak ediyor. Bir ramazan ayı boyunca Filistinli Kardeşlerimiz hem Ramazan Ayını idrak etmeye çalışırken hem de ilk mescidimiz Mescidi Aksa’mızı Siyonistlerin kirli postallarından korumaya çalıştılar. Bu sahipsiz kalmış İslam coğrafyalarının hali. Bir de bizim gibi sahipli olduğumuzu zannettiğimiz ülkelerin hali var. Bizimkiler de bu zulmü yapan batı ile, Amerika ile, İsrail ile nasıl aramızı iyi tutarız derdindeler. Bu kadar Müslümanın gözü önünde, gözümüzün içine baka baka bütün bir coğrafyayı tarumar edildi. İsrail bir ramazan boyunca Filistin’de, Gazze’de zulüm yaptı. Buna rağmen hala normalle peşinde, hala bu zalimlere yaranma peşindeyiz. Bu gözü dönmüş caniler her türlü zulmü yaparken bizimkiler de; her daim İsrail’e arka çıkan, İsrail’in çıkarlarını koruyan batıdan medet umar haldeler. Zulmün bizzat içinde olanlara neden sessiz kaldıklarını sorguladılar. Hiç bir yaptırımları yok. Bütün bu zulümler meydana gelirken sadece kınamakla yetindiler. Aslında bu tepkiyi de vermezler de her seçim öncesi oy devşirmek adına bu konuları gündeme getirip, istismar ettikleri kesime bir şeyler yapıyormuş görüntüsü vermek için bu cılız kınamaları gerçekleştiriyorlar. Bu İslam coğrafyasının hali. Diğer taraftan yurtiçinde de vatandaşımız; bu küresel emperyalizmin ülkemiz üzerinde oynandığı oyunları göremeyen veya görmezden gelen idarenin neticesinde varlık içerisinde yokluk çekiyor. Vatandaşımız ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor” diye konuştu.

VATANDAŞLAR EKONOMİK OLARAK ZOR DURUMDA

Ülkede yaşanan Ekonomik krize değinen Saydam, daha sonra şunları söyledi: “Enflasyon aldı başını gitti. Artık bu ortamda vatandaşımız nasıl bir ramazan geçirdi, şimdi bu zor şartlar altında nasıl bir bayrama girdi Allah bilir. Her yıl fakir sektörü daha da büyüyor. Fakiri azaltmamız gerekirken her yıl daha da fazlalaşıyor. Üzülüyoruz. Rabbim tüm Müslümanların yardımcısı olsun. Artık başta Türkiye olarak biz olmak üzere diğer İslam Coğrafyaları bu zilletten kurtulmalı. Son yüzyılda yaşanan hadiselerden bir ders çıkarmalı. Oyuna gelmemeli. Bu zalim batı ile işbirliği yapmayacak, onların oyunlarına gelmeyecek, iktidarları iş başına getirmeli. İslam Coğrafyası insan onuruna yakışır bir yaşam düzeyine ulaşmalı.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim