AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 6 muhalefet partisi liderinin bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini hedef almasına tepki gösterdi. Milletvekili Halil Etyemez, “28 Şubat darbesinin yıl dönümünde açıklanan metni kaleme alanlara 28 Şubat postmodern darbesinin ve diğer darbelerin parlamenter sistemin bir ürünü olduğunu hatırlatmak istiyorum.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 6 muhalefet partisi liderinin bir araya gelerek yaptıkları toplantı hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hedef alınmasını eleştiren Milletvekili Halil Etyemez, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’de bürokratik vesayetin ortadan kaldırıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile siyasetin demokratikleşmesinin sağlandığının altını çizen Milletvekili Etyemez, siyasal ve ekonomik istikrarın sağlandığına, yönetimde çift başlılığın sonlandırıldığına dikkat çekti. Etyemez, “28 Şubat 2022 tarihinde 6 muhalefet partisinin ortak mutabakat metnini açıklayarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hedef aldıklarını bir kez daha gördük. 28 Şubat darbesinin yıl dönümünde açıklanan metni kaleme alanlara 28 Şubat postmodern darbesinin ve diğer darbelerin parlamenter sistemin bir ürünü olduğunu hatırlatmak istiyorum. 16 Nisan 2017 tarihinde çok önemli bir referandum yapılmıştır. Aziz milletimiz sandık başına giderek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kabul etmiştir.  Mecliste aylarca seçilemeyen Cumhurbaşkanları, kurulamayan koalisyonlar, milletvekili pazarlıkları ve hantal bürokrasi artık tarihe karışmıştır. Aziz Milletimizin iradesine saygı göstermeyenler en güzel cevabı yine sandıkta alacaklardır.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim