İYİ Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Fahrettin Yokuş geçtiğimiz Ocak ayında başta gübre olmak üzere girdi maliyetleri yükselen ve bu sebeple üretim yapmakta zorlanan çiftçilerin sesini TBMM gündemine taşımıştı.

Yokuş’un çağrısının ardından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü kimyevi gübrelerde yüzde 30 indirime gidildiğini duyurdu. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nce, “14 Şubat 2022 tarihi itibariyle kimyevi gübrelerde yüzde 30'a varan indirimler yapılmış olup, ÜRE gübresi 9 bin 200 TL, 20.20.0 gübresi 6 bin 100 TL ve çay gübresi ise 7 bin 500 TL'den satılacaktır” açıklaması yapıldı.

Gübre indiriminin ardından açıklama yapan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Yapılan yüzde 30’luk indirim yeterli değil ama çağrımızın dikkate alınması önemli. Biz en az yüzde 50 destek verilmesini istemiştik. Yapılan bu indirim bir nevi pansuman etkisi yapmaktan öteye geçmez. Çiftçilerimizin elektrik ve akaryakıt olmak üzere diğer girdi maliyetlerine derhal indirim yapılmalı” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim