Meram Belediyesi’nin şehrin kültür hayatına kazandırdığı Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ağırladı. AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Bakan Varank, gençlerle söyleşide buluştu.

Meram Belediyesi tarafından şehrin kültür ve sosyal hayatına kazandırılan, açıldığı günden bu yana bir çok önemli ismi konuk eden Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi bu sefer de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı misafir etti.

‘NET KONUŞALIM’ İSİMLİ SÖYLEŞİDE GENÇLERLE SOHBET ETTİ

Konya’da bir dizi açılış ve programa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Net Konuşalım’ adlı söyleşide gençlerle bir araya geldi.

Programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı, Gülay Samancı, Orhan Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandalcı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Mevlana Kalkınma Ajansı Başkanı İhsan Bostancı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı ve gençler katıldı.

‘BİZ, KENDİMİZİ GENÇLERİN, ÖĞRENCİLERİN VE ÇOCUKLARIN BAKANLIĞI OLARAK GÖRÜYORUZ’

Bakan Varank gençlere yönelik gerçekleştirdiği konuşmada, Konya’da yoğun bir programı geride bıraktıklarını ifade ederek dolu dolu bir gün geçirdiklerini belirtti. Bakan Varank, gençlere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Biz, bakanlık olarak yaptığımız faaliyetler ve sağladığımız desteklerle gençlerle her zaman iç içeyiz. Gençlere yönelik girişimcilikle ilgili destekleri KOSGEB üzerinden tasarlayıp sağlıyoruz. TÜBİTAK’la akademiden yeni girişimciye kadar, öğrenci bursalarından teknoloji yarışmalarına kadar her türlü alanı destekliyoruz. Yakın zamanda Türkiye’nin Milli Uzay programını hayata geçirmek için Türkiye Uzay Ajansı yine bakanlığımız bünyesinde kuruldu. Biz kendimizi gençlerin, öğrencilerin ve çocukların bakanlığı olarak görüyoruz. Gençlerimizle bir arada olmayı önemsiyoruz ve bugün burada olmaktan çok mutluyum” açıklamasında bulundu.

Programın devamında gençlerin kendisine yönelttiği sorulara cevap veren Bakan Varank, sohbet eşliğinde tecrübelerini paylaştı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim