Gelecek Partisi, ‘Uyuşturucu ile mücadelede gelecek modeli’ isimli program gerçekleştirdi. İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından organize edilen programda, uyuşturucunun tehdit kaynaklarından ve bağımlı gençlerin tekrardan topluma kazandırılması konuları işlendi. ‘Bağımlı olma, özgür ol’ sloganı ile Paşapark Otel’de gerçekleştirilen programa Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Genel Başkan yardımcısı Abdullah Başçı, İçişleri Politikaları Başkanı İzzettin Küçük, Genel Başkan Danışmanı ve Gül Madde Bağımlılığı Kurtarma ve Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

‘YARINLARIMIZ TEHDİT ALTINDA’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Konya’nın madde bağımlılığında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekerek çocukların tehdit altında bulunduğunu şu sözlerle ifade etti: “Ülkemiz, son yıllarda uyuşturucuda pazar ve hedef ülke haline geldi. Bu tehlike, Türkiye ile birlikte Konya’mızda da önem arz ediyor.  Konyamız bu konuda Türkiye’de en riskli 15 il içerisinde ve Karatay en riskli ilçeler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıkladığı ‘haftada 5 bin satıcının yakalanması’ bile dehşet bir rakam. Maalesef gençliğimiz, çocuklarımız, yarınlarımız tehdit altında. Böyle önemli bir soruna Gelecek Partisi olarak duyarsız kalamazdık.”

‘FARKLI KONULARA DEĞİNEREK ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ’

Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, parti olarak her konuda sorunu ele aldıklarını ve diğer siyasilerden farklı olarak çözüm ürettiklerini ifade etti. Başçı, “Gelecek Partisi olarak, kurulduğu günden bu yana her konuyu ele alıyor ve üzerinde çalışıyoruz. Geçmiş dönemlerde ve günümüzde siyasi partiler sorunları dile getirir ancak çözüm aramazlar. Biz, sorunları dile getirirken çözüm yolları da arıyoruz. Kurulduğu günden beri 100’ün üstünde konuyu ele alıp çalıştık ve iktidar olursak sorunları nasıl çözeriz, kamuoyuyla bunu paylaştık. Haftanın 3-4 günü Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, farklı konularda ülke sorunları ve nasıl çözülebileceği hakkında açıklama yapıyor.” dedi.

‘SORUNUN KAYNAĞINA BAKILMALI!’

Bağımlılıkla mücadele kapsamında öncelikli olarak kaynağın bulunması gerektiğine dikkat çeken Başçı, “Bağımlılık konusunda birçok sivil toplum kuruluşu, gönüllü olarak çalışmalar yürütüyor. Asıl olarak uyuşturucunun nereden ve nasıl geldiğiyle ilgili çalışma yapılması gerekiyor. Uyuşturucu satıcılarının yakalandığını duyuyoruz ancak neden hiç baronların yakalandığını duymuyoruz? Maalesef baronlar yakalanmıyor. Bu ülkenin sınırlarında uyuşturucu kaçaklığı üst seviyelerde!” ifadelerini kullandı.

‘KURTULUŞ SAVAŞINDA BU KADAR KAYIP VERMEDİK’

İçişleri Politikaları Başkanı İzzettin Küçük, programda yer alan ve madde bağımlılığıyla mücadele eden anne, babaları kutlayarak, “Bu mücadeleye girmek, kahramanlıktır.” dedi. Çeşitli kaynaklardan yararlanarak bir sunum hazırlayan Küçük, uyuşturucu tehdidinin kaynaklarından bahsetti. Kullanıcı sayısının arttığına dikkat çekti.

‘ÇÖZÜM OLARAK İKİ KURULUŞ ÖNERİYORUZ’

AMATEM ve ÇEMATEM gibi madde bağımlılığı tedavi merkezlerinde yatak sayısının düşük olduğunu söyleyen Küçük, “Bu da bize bu konuda gayriciddi bir tutumun söz konusu olduğunu gösteriyor.” dedi. Yurtiçi ve yurt dışındaki varlıkları Türkiye'de kayda alan varlık barışı yasası ile her türlü paranın Türkiye’ye girebildiğini söyleyen Küçük, “Her türlü para Türkiye’ye geliyor ve bu, bizi zehirleyen bir konudur. Kirli para artarsa kirli adam sayısı da artar.” diye konuştu. 

‘EN İYİ NARKOTİK, ANNEDİR’

Gül Madde Bağımlılığı Kurtarma ve Gençlik Derneği Başkanı Yakup Özkurt, dernek olarak yapılan destek çalışmalarından bahsetti. “Aileler ve bağımlı kişilerle tedavi kapsamında çalışmalar yürütüyor, gezi ve aile ziyaretleri düzenliyoruz. Biliyoruz ki en iyi narkotik annedir, ailedir. Ben derneğimiz adına Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu Bey ve Konya İl Başkanımız Hasan Ekici Bey’e teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. Program, ailelerle sohbet ve soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim