Türkiye’nin en fazla kütüphanesine sahip ilçe unvanını elinde bulunduran ve bu başarısını farklı kullanım alanları ve sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi beğeni toplamaya devam ediyor. Kütüphaneyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’dan da tam not aldı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni gezerek öğrencilerle sohbet eden Milletvekili Usta; kütüphanenin “Türkiye Yüzyılı” vizyonu hedefine uygun çok farklı özellikleriyle her yaştan öğrenciye hitap ettiğini ifade etti.

 “YENİ NESİL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ’NDE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HER AYRINTI DÜŞÜNÜLMÜŞ”

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin gençlere yapılan çok önemli bir yatırım olduğuna dikkati çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Leyla Şahin Usta: “Cumhurbaşkanımız her fırsatta gençliğe yatırıma özellikle vurgu yapıyor. Çünkü geleceğimizi gençlerimize emanet edeceğiz ve onların omuzlarında ülkemiz çok iyi yerlere gelecek. “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla hepimiz taşın altına elimizi koyduk ve bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bu anlamda belediyelerimizin yatırımları hizmet eşiğimize katkı sağlıyor. Selçuklu Belediyemiz tarafından hizmete kazandırılan Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’ni gezdik. Burada her yaştan çocuğumuz, öğrencimiz birçok imkandan faydalanıyor. Bireysel çalışma odaları, etüt salonları, derslikler, sosyal alanlar, her yaştan öğrencimize hitap eden tüm kısımlarıyla gerçekten örnek bir kütüphane olmuş. Bu tesisin inşa edilmesinde emeği geçen başta Selçuklu Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kütüphaneden faydalanan gençlerimizle sohbet ettik ve hepsinin gözlerindeki ışık doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Onların enerjileri, gayretleri bizleri çalışmalarımızda daha da hırslandırıyor.” dedi.

 “AMACIMIZ GENÇLERİMİZİN YARINLARINA KATKI SAĞLAMAK”

Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin eğitim alanında örnek bir tesis olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız milletvekilimiz Leyla hanımla birlikte Bosna-Hersek Mahallemizde, Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizi ziyaret ettik. Hem üniversite öğrencilerimiz hem lise ve ortaokul öğrencilerimiz kütüphanemizden 24 saat hizmet alabiliyorlar. Burada şu anda etüt merkezi, kütüphane, grup çalışma salonları, toplantı salonları, derslikler ve sosyal alanlarla birlikte toplamda 600 kişinin hizmet alabileceği büyük bir kompleksi hayata geçirmiş olduk. Henüz resmi açılışımızı yapmadık ama kütüphanemiz tüm imkanlarıyla gençlerimizin hizmetinde. İki ay gibi kısa bir sürede kütüphanemizin üye sayısı 12 bin 811’e bine ulaştı ve bu zaman zarfında 83 bin kişi kütüphaneden faydalandı.  Selçuklu Belediyesi olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi her zaman gençlerimizin yanındayız, öğrencilerimizin yanındayız. Onların eğitimlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri için ve kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri için etüt merkezlerimizle, kütüphanelerimizle, sosyal ortamlarımızla, gençlik merkezlerimizle onların yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bugün kütüphanemizi birlikte gezdiğimiz AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, milletvekilimiz Leyla hanıma nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Cevdet Yılmaz: Sandıklarımıza sahip çıkacağız Cevdet Yılmaz: Sandıklarımıza sahip çıkacağız

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim