Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanlığı tarafından Mavera Düğün Merkezi’nde iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP MKYK Üyeleri, Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkan Yardımcıları, BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin ile BBP Konya İl Başkan Yardımcıları, BBP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Nursel Akgün, Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Konya İl Teşkilatı yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.  Düzenlenen iftar programının açılışında konuşan BBP Konya İl  Başkanı Osman Seçgin, BBP Konya İl Teşkilatı olarak 2023 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, iftar programına katılan partililere teşekkür etti. Başkan Mustafa Destici,  dünyada zulüm, kan ve gözyaşının devam ettiğini belirtti.

Destici, “ Filistin'de de zulüm devam ediyor. Ne hikmetse her ramazanda siyonist İsrail, Mescid-i Aksa'da Müslümanlara zulmediyor, saldırıyor, katlediyor ve şehit ediyor. İsrail'in bu alçak ve kahpe saldırılarını kınıyor, reddediyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize de Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Aynen Doğu Türkistan davası gibi Filistin davası da bizim davamızdır. Ne olursa olsun, her şart ve zeminde aynen Doğu Türkistan davasına sahip çıkacağımız, onu unutmayacağımız gibi Filistin davasına da Mescid-i Aksa'ya da Kudüs'e de sahip çıkmaya devam edeceğiz Allah'ın izniyle” diye konuştu. Dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de son iki yılda pandemi ile mücadele ettiğine dikkat çeken Destici,  salgından Türkiye’nin en kısa zamanda kurtulmasını temenni etti.  Pandemi ile birlikte dünya ile birlikte Türkiye’de ekonomik problemlerin yaşandığına dikkat çeken Destici, “Artan maliyet fiyatlarına karşı devlet elinden gelen tüm imkânlarını vatandaşı için kullanmalı ve vatandaşına akaryakıt başta olmak üzere temek gıda maddeleri ve temel ihtiyaç maddelerini ucuza alacak çözümlerini bir an önce üretmeli ve hayata geçirmelidir.  

Fahiş zamlardan en çok dikkati çeken ürünlerin başında sebze ve meyve gelmektedir. Buradan ne üretici ne de tüketici memnundur. Gıda ve temel ihtiyaç maddelerinde günü fırsat bilenler halkın alım gücünü daha da zorlaştırmaktadır. Bazı ürünleri değerinin çok üstünde pazarlamakta ya da satmaktadır. Bu fırsatçılığı, karaborsacılığı, soygunculuğu yapanlara öncelikle yüksek düzeyde para cezası verilmeli. Yine mi yapıyor, o zaman iş yerini kapatacaksınız. Bir daha açamayacak ve hukuka göndereceksiniz. Hukuk gerekli cezayı verecek. Bu da yetmez, bu tür esnafların esnaf odasından, tüccarların ticaret odasından ve sanayicilerin de sanayi odasından çıkarılmaları gerekir. Hiç beklenmemeli ve bunlar toplumun, odaların dışına atılmalıdır” diye konuştu Konya’nın Türkiye’nin tahıl ambarı olduğuna dikkat çeken Destici, “ Gübreyi çiftçimize ucuz vermemiz gerekiyor. Mazotu ve akaryakıtı çiftçiye ucuz vermemiz gerekiyor. Yıllardan beri söylüyorum. Çiftçinin kullandığı mazotta mutlaka ama mutlaka ÖTV kaldırılmalı. Üreticiler mazotu KDV ve ÖTV ödemeden almalı, üretime katkı sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra tarımda planlama başta olmak üzere sulu tarım arazilerin artırılması gerekiyor” şeklinde konuştu. 2023 seçimlerinin BBP ve Cumhur İttifakının zaferi ile sonlanacağını ifade eden Destici, “ BBP olarak 2021 yılında üye sayımızı yüzde 300 ardılarak bu anlamda en çok artıran siyasi parti olduk.  Aynı şekilde Anadolu’nun en ücra köşelerinden de teşkilatlarımızı tamamladık. BBP olarak Türkiye’nin dört bir tarafında seçimlere hazırız. Önümüzdeki seçimler BBP’nin zaferi,  Alperenlerin zaferi ve Cumhur İttifakının zaferi  ile sonuçlanacak inşallah” diye konuştu.
MUHAMMED ESAD ÇAĞLA
 

Editör: TE Bilişim