Bir dizi programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı. Yeniden Refah Partisi olarak gittikleri her yerde partilerine ve kendilerine yoğun bir ilgi olduğuna dikkat çeken Erbakan, “Gittiğimiz her yerde partimize karşı yoğun bir ilgi görüyoruz. Farklı kesimlerden vatandaşlarımız ilgilerine gittiğimiz yerlerde karşılaşıyoruz. İnşallah bu durum sandığa da yansır. Bunu istememizin sebebi ise projelerimizi hayata geçirerek İslam alemine ve milletimize hizmet edebilmek. Gençlerimize yapılabilecek çok sayıda proje var ama gençlerimize öncelikle kaliteli meslek sahibi yapan eğitim vermek çok önemli. Gençlerimiz diplomalarını sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde göğüslerini gere gere ortaya koymalarını önemli. Bizlerin eğitim sistemi diplomalarımızın hiçbir yerde geçerliliği yok” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ GÖRÜŞ PROJELERİNİN UYGULANMASI İÇİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİRİZ’

Milli Görüş Projelerinin uygulanması için Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ve bu konunun masalarının üzerinde her zaman durduğuna dikkat çeken Erbakan, “Yeniden Refah Partisi bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracaksa o Fatih Erbakan olması gayet doğaldır. Bir siyasi parti kuruluyorsa, seçime de giriyorsa bunun manası ben ülkeyi yönetmeye talibim demektir. Cumhurbaşkanlığı yaparım, yaparsam da faydalı olurum demektir. Tabii ki bu ihtimaller masanın üzerinde var. Şahsımızın illa Cumhurbaşkanı adayı olmasından ziyade, anlattığımız projeler, atılacak adımlar uygulanacaksa bunu ha Ahmet uygulamış ha Mehmet uygulamış. O noktada bir ittifakın içerisinde anlaşılırsa o zaman o uygulayacak kişinin şahsı çok önemli değil. Ama öyle bir şey olmazsa Milli Görüş projelerinin uygulanması için Cumhurbaşkanı adayı olabiliriz. İnşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur. Asıl mesele o. İktidar olacak ve cumhurbaşkanı olacak kişi milletimize hayırlar getirsin. Hayır getirsin dediğimiz zaman da milli görüşten başka çözüm kalmıyor. 50 senelik tarihimiz bunun çok açık bir ispatı. " diye konuştu.

‘AŞIDA TAVRIMIZ NET’

Bir gazetecinin Aşı oldunuz mu? sorusuna da cevap veren Erbakan aşı konusunda net olduklarına dikkat çekerek, “Ben şahsen aşı olmadım. Olmayı da istemiyorum ve düşünmüyorum. Çünkü sürecin başından beri birçok şüphelendiğimiz konu var. Domuz gribi ve kuş gribinde birçok skandallar oldu. Daha önce birçok fiyaskolar oldu. mRNA demek insanın hücre çekirdeğine girmek demektir. Çekirdeğe girilmesi Allah korusun o insandan yarı maymun yarı çocuklar doğmasına sebep olabilirsiniz. 3 kulaklı 5 gözlü yaratıklar doğmasına yol açabilir. Aşı ile ilgili çok ciddi soru işaretleri var” dedi. PCR Testleri ile ilgili de kuşkularını da dile getiren Erbakan, “PCR testleri tek başına tanı koymaya yeterli değil. Hatta PCR testini geliştiren Alman bilim adamı bunu söylemiş. Ne tesadüf ki bu bilim adamı evinde ölü bulunuyor. Bunların hepsi soru işareti. PCR testi uygulamasının çocuklarımıza getirilmesi son derece yanlış” ifadelerini kullandı. Erbakan ayrıca zorunlu PCR testi için Danıştay’a başvurduklarını da belirtti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim