Demokrat Parti (DP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, parti il binasında Altınekin İlçe Teşkilat Başkanı Mürsel Topaloğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Altınekin’in DP’li Belediye Başkanı Ali Poçan’ın istifası ve son dönem siyasi gelişmeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. 29 Mart seçimlerinde DP’den aday olan Ali Poçan’ın Altınekin Belediye Başkanlığı’nı kazandığını ve şimdi DP’den istifa ettiğini söyleyen DP Altınekin İlçe Teşkilat Başkanı Mürsel Topaloğlu, “DP’den adaylığını koyan ve yüzde 52’lik bir oy oranı ile başkan seçilen Ali Poçan, teşkilatımıza istifa edeceğini söyledi ve istifa etti. AKP’ye geçeceği yönünde söylentiler olduğu için kendisine bunu sordum. AKP teşkilatına geçmesi için bazı şartlarının olduğunu, bunların arasında TOKİ, kilitli taş, asfalt ve benzeri yatırımlar olduğunu ifade etti. Şayet halkın tercihi ile DP’den Altınekin İlçe Başkanı olan Ali Poçan, AKP’ye geçmesi halinde bu yatırımları yapabilecek mi bilemiyorum. Bunların takipçisi olacağım” diye konuştu.
DP 15 OCAKTA GENEL BAŞKANINI SEÇECEK
DP İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya da Altınekin İlçe Başkanı Ali Poçan’ın partiden istifa etmesine tepki göstererek, “Altınekin halkı DP’li olduğu için Ali Poçan’ı desteklemişti. Ali Poçan, herhangi başka bir partiden veya bağımsız olarak adaylığını koyduğu zaman bir daha Altınekin’den başkan seçilebilecek mi, baksın da görsün. Ali Poçan’ın bu yaptığı, halkın tercihine saygısızlıktır” dedi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çiftkaya, bir basın mensubunun DP Genel Başkanlığı için kimsenin aday olmadığı söylentilerine yönelik sorduğu soruya, “DP hiçbir zaman sahipsiz kalmadı, kalmayacaktır. DP Genel Başkanlığı için Tansu Çiller’e teklif götürüldü. Fakat Çiller teklife çok geç cevap verdi. Parti içerisinde bir bütünlük sağlamak için onun öncesinde kimse adaylığını açıklamadı. Ama 15 Ocak’ta yapılacak olan kongre öncesinde en az 4-5 genel başkan adayı çıkacaktır. DP Türkiye’nin en eski ve en çok çile çeken partilerinden biridir. Kuru gürültüye pabuç bırakmayız” diye konuştu.
Partisinden başka partilere geçiş yapanlar olduğu yönündeki söylentilere de cevap veren Çiftkaya, “Hiçbir DP’li partiden istifa edip bir başka partiye geçmemiştir. Kendisini DP’li zanneden fakat DP misyonunu bilmeyen bazı şahıslar başka partilere isimlerini yazdırmış olabilir. DP bir misyon partisidir. Biz de bu misyonumuzu sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı.
Ali Arslan
Editör: TE Bilişim