Tarım camiası, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, bürokrasi, spor camiası gibi toplumun her kesimi tarafından sevilen, ‘Abi’ diye anılan Muhammet Uğur Kaleli’nin AK Parti Konya milletvekili aday adayı olması Konyalı çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı. 

AK Parti Konya milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Muhammet Uğur Kaleli, Bu seçimlerin sadece Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir seçim olmadığını, ezilen dünya uluslarını da ilgilendirdiğini belirterek, “Dünya’ya egemen olmaya çalışan emperyalizm, Türkiye'nin tekrar eski kaoslu dönemlere, o koalisyonlu dönemlere geri dönmesini isteyen çaba içindeler. Bir taraftan da mazlum olan ülkeler de Türkiye'ye dua ederek, Türkiye'nin tekrar dünyada çok güçlü bir devlet olmasını diliyor. İnşallah mazlumların duası ve halkımızın desteğiyle, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhur İttifakı çok büyük bir başarı kazanacak ve Türkiye Yüzyılı inşasına hız verilecektir. Türkiye önümüzdeki dönemin yıldız ülkesi olacaktır. Konya’mız da büyük potansiyelini harekete geçirip, lider ülke Türkiye’nin en parlak illeri arasına girecektir" dedi. 

MUHAMMET UĞUR KALELİ KİMDİR?

01.02.1958 senesinde Konya’da dünyaya geldi. Sanayici ve iş adamı olan Muhammet Uğur Kaleli,

Erdoğan'dan Putin'e tebrik telefonu Erdoğan'dan Putin'e tebrik telefonu

2009-2015 seneleri arasında Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. TOBB Konsey Üyeliği, Konya KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanvekilliği, TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San. ve Tic. AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBBTİM AŞ Yönetim Kurulu ve Muhasip Üyeliği, Türk-Irak İş Adamları ve İş Kadınları Derneği Genel Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. Muhammet Uğur Kaleli, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Çeşitli iş ve sosyal dernek kuruculuğu, üyeliği ve yöneticiliği yapmakta olan Kaleli, orta derecede İngilizce bilmektedir.  Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABER MERKEZİ