CHP Selçuklu İlçe Başkanlığı gıdadan başlayan, her üründe ve elektrikle devam eden zamları protesto edip, dikkat çekmek amacıyla, ‘Zam Duvarı Eylemi’ başlattı. Eylemin, zamların geri kaldırıldığı güne kadar sürdürüleceği ifade edildi.

Camlıköşk önünde yapılan eyleme CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle partililer katıldı. İmza duvarı standına yapılan zamların yanlışlığıyla ilgili mesaj yazılırken, elektrik zamlarıyla ilgili de broşür dağıtımı yapıldı.

‘AMACIMIZ ARTAN FİYATLARA VE ZAMLARA DİKKAT ÇEKMEK’

Eylemle ilgili bir açıklama yapan Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, “Vatandaşımızın özgürce tepkisini paylaşabilmesi için Zam Duvarını açtık. Hepimizi derinden etkileyen bu zamlar geri kaldırılana kadar halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Söz konusu eylemimizde, artan fiyatlara ve zamlara dikkat çekmek istedik. Duvar panosuna elektrik faturalarını asan vatandaşlarımız, ekonomik durum ve zamlarla ilgili düşüncelerini de yazdı. CHP olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesinin çağrısını yapıyoruz. Daha önce defalarca vurguladığı gibi, Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Bunun yanında elektrik fiyatlarının insanı yaşam koşullarında ödenebilir bir ücret olmalıdır” dedi.

DURAN ÇÖLCÜ

Editör: TE Bilişim