CHP Konya İl Danışma Kurulu toplantısında parti içi çalışmalar konuşularak, yapılacak seçim içinde şimdiden starttı verildi. CHP Konya İl Danışma Kurulu toplantısına CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, CHP YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, eski Konya Milletvekili Atilla Kart, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Eski Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Kürşat Uludağ, ilçe başkanları, eski il başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “İktidara yürüdüğümüz düzlemde il danışma kurulu toplantısı yapıyoruz. Sizleri küskünleri ve dargınlıkları bir tarafa bırakarak, partimizin iktidar yürüyüşüne destek vermeye ve birlikte çalışmaya çağırıyoruz. AKP iktidarının kontrol altında tuttuğu bir şehirdeyiz. Çiftçilerimizin, üreticilerimizin sorunları olmasına rağmen sessizlik içindeler. Artık bir seçim dönemine girdik. Ciddi şekilde el ele vererek çalışacağız. Herkesin sahada bulunarak çalışması gerekiyor. Çünkü ülkemizin içinde bulunduğu ve her geçen gün kötüye gittiği süreçte, bu çalışmaya ve partimizin iktidarına ihtiyaç vardır. İlçe başkanlarımıza ilçe yönetim kurulu ve üyelerimiz destek olsun. Her kesimi ziyaret ederek halkımızla bulaşalım. Seçim starttı verdiğimiz toplantımızda, genel merkezimizin seçim temposuna uyacağız. Sahada çalışarak sorumluluğumuzu ve görevimizi yerine getireceğiz. Devletleşmiş ve kamu gücünü eline alanların karşısında sandıklara sahip çıkacağız. Umut içindeyiz önümüzdeki dönem yapılacak seçimlerde Millet İttifakı olarak belediye seçimlerinde güçlü çıktığımız gibi seçimlerde de güçlü çıkacağız. İktidara hep birlikte mücadele ederek kavuşacağız” dedi.

‘SANDIĞA SAHİP ÇIKMALIYIZ’

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuşmasında CHP’nin oyunun artıp artmadığının üzerinde durarak, “Partimizin oyu artıyor mu artmıyor mu buna bakmalıyız. İttifak var bu ayrım bir durumdur. Kendi yelkenimizi rüzgârla doldurmalıyız. İktidar olmamamıza rağmen sorumluluktan kurtulmuş değiliz. Partililerimizle birlikte partimizin oyunu yükseltmek için sandığa sahip çıkmalıyız. Bu seçimde önemli olan milletvekili sayısının 300 ile 400’zünü almak zorundayız. Yapacağız önemli iş ise, yüksek enerjiyle sahada daha fazla çalışmaktır. Bu anlamda hepimizin ortaya koyacağı enerji değerlidir. Seçim startı verildiği süreçte genel merkezimiz farklı bir yöntem uyguluyor. Bu yöntemle iktidarı yakalayacağız. Seçmenle tartışmak ve zıtlaşmak doğru değildir. Aydınlanmacı ve birleştirici bir parti olarak vatandaşlarımızın bütün değerlerine saygı duyacağız. Toplumla diyalog içinde olacağız. Birlikte çalışıp, partimizi iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

‘ÇIKAR İLİŞKİSİNE DAYANAN BİR KAMU YÖNETİMİ OLUŞTU’

CHP Konya Eski Milletvekili Atilla Kart’ta konuşmasında çıkar ilişkisine dayanan bir kamu yönetiminin oluştuğuna dikkat çekerek, “AKP iktidarındaki ülkemizde çıkar ilişkisine dayanan bir kamu yönetimi oluştu. Anayasal kurumlarımız AKP’nin giderek te şahsın organı haline geldi. Türkiye’de laikliğin içini boşalttılar. Laiklik varsa kadın hakları ve demokrasi güçlü olur. Genel başkanımızın en önemli çıkışlarından biriside hak, hukuk ve adalet çıkışıdır. Günümüzde yaşadığımız sürece bakarsak yerinde olan bir çıkıştır. Ülkemiz gelinen noktada kayıt dışı yönetilen bir ülke oldu. Sadece dinde değil, devlette, siyasette, ekonomide, iç ve dış politikada kayıt dışı yönetiliyor. Bunun yanında ülkemizin kaynaklarını başka yerlere aktaran bir yapı var. Ülkemiz gittikçe kötüye gidiyor. Ülkemizin sorunlarının çözümü ve kötü gidişatın önüne geçilmesi için partimizin iktidarına ihtiyaç vardır. Yapılacak seçimler CHP’nin önderliğinde bitecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Onun içinde sandıklara sahip çıkacağız. Seçim kurulu dahi bütün kurumlara milletvekilleri giderek görevlerini tarafsız bir şekilde yapmaları için uyaracaklardır. Partimizin seçim sürecinde girdiği bu dönemde, her türlü göreve talibim. Konya İl Başkanlığımızın emrinde her türlü çalışmayı sürdüreceğim. Hep birlikte partimizi iktidara taşıyacağız.”

‘ÜLKEMİZİN CHP’NİN İKTİDARINA İHTİYACI VARDIR’

CHP Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa konuşmasında ülkemizin CHP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “ Ülkemizi çok zor bir sürecin içindedir. AKP tarafından bütün kurumlar zap edilmiştir. Başta ekonomi olmak üzere her alanda sorun üstüne sorunlar yaşıyoruz. Bunun karşısında CHP’nin iktidarına ihtiyaç vardır. Onun içinde kenetlenip partimizi iktidara getirmek için çalışmalıyız. Bütün girdilerin arttığı ve ekonomik krizin altında ezilen feryadına kulak vererek, mücadele etmeliyiz. Bunu yapmak hepimizin görev ve sorumluluğudur” şeklinde konuştu.

CHP YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, CHP Eski Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, Konya İl Başkanvekili Bekir Yaman, Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Kürşat Uludağ, eski il başkanı Rahmi Baştoklu ve ilçe başkanlarının konuşmalarının ardından sona eren toplantıda, seçim starttı verildi.

DURAN ÇÖLCÜ

Editör: TE Bilişim