Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliş olduğuna dikkat çeken Başkan Yaman, “Çanakkale imanın, inancın, izzet ve iffetin; zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekândır” dedi. Türk milletinin kaderinin 108. Yıl önce Çanakkale'de düğümlenmeye ve mühürlenmeye çalışıldığını anımsatan Başkan Yaman şunları kaydetti, “Zalimler en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmışlar, fakat bu aziz millete boyun eğdirememişlerdir. Çünkü Türk milleti sükût kesmiş tepelerde, ateş almış koylarda parlamış; fırın gibi tabyalarda, tarihin nabız atışının duyulduğu mevzilerde çağlamış; kısaca Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, barbar istilasına karşı etten duvar örmüştür. 'Bir elimizi bağlasalar da tek elimizle Boğaz engelini aşarız' diyen Lord planları, haçlı hevesleri Çanakkale'de paramparça edilmiştir. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü mahşer yeridir Çanakkale. Siperlere serilmiş kuru ot ve samanla doldurulmuş yataklarda hilalle yıldızın mürüvvetini düşleyen safiyet ve samimiyettir Çanakkale. Karanlık Liman'da 26 mayını 100'er metre aralıklarla 4,5 metrelik derinliğe döküp düşmanın belini kıran Nusret Mayın Gemisi'dir Çanakkale.

HAKK VE BATIL SAVAŞI DEVAM EDİYOR

Yüz yıllardır süren Hakk ve Batıl savaşının kıyamete kadar devam edeceğinin altını çizen Başkan Yaman, bugün de Türkiye’nin ve Türk milletinin bu mücadelede büyük bir gayret gösterdiğini vurguladı. Türkiye’nin ecdadın emanetine sahip çıkmak adına özellikle son dönemde büyük atılımlar gerçekleştirdiğini, tüm zorlu süreçlere rağmen dünyaya adeta meydan okuduğunu dile getiren Başkan Yaman, “Yüz yıllar geçse de Anadolu’nun ve Türk milletinin kaderi değişmemiştir. Çünkü Türk milleti, İslam’ın sancaktarlığını üstlenen, gayretli ve iman dolu gönüllerle dolu bir millettir. Bu kutlu misyonu kendine görev edinen Türk milleti, batıla boyun eğmemek için mücadelesini sürdürmektedir. Sadece bölgemizin değil, gönül coğrafyamızın hatta tüm dünyanın huzuru ve refahı için kendini siper eden Türk milletine elbette saldırılacak oluyor, olacaktır da. Ancak azim ve kararlılıkla, Çanakkale’deki iman ve inançla, mücadelemiz sürecektir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı vesilesiyle başta ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve dua ile yad ediyor, gazilerimize Allah’tan şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.”

Editör: TE Bilişim