CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında, Bugünün, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi verirken yitirdiğimiz kız kardeşlerimizi anma günü olduğunu söyledi.

Gedevat Parkında yapılan basın açıklamasına CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları, İl Başkanı Bekir Yaman, il yönetim kurulu üyeleri, Konya Milletvekili Aday Adayı Barış Bektaş ve partili kadınlar katıldı.

Basın açıklamasında Damla Yılmaz bugünün yaşam mücadelesi verirken yitirdiğimiz kız kardeşlerimizin günüdür diyerek, "Her kadın emekçidir. Bugün, insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesi verirken yitirdiğimiz bu kız kardeşlerimizi anma günüdür. Bu sene 8 Mart’ta içimizde hem bir burukluk hem de büyük bir umut var. Üzgünüz çünkü “sesimi duyan var mı?” diye seslenirken enkaz altında yaşamını kaybeden canların yüreğimizde acısı var. Umutluyuz çünkü beceriksiz ve liyakatsiz kadrolar tarafından yönetilen ülkemizin kaderini değiştirecek olan örgütlü gücümüz ve kararlılığımız var. Gücümüze güç katan Millet İttifakımız var. Yol arkadaşı olmaktan onur duyduğumuz Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu var" dedi.

DEPREMLERDE KADINLAR DERİN BİR ACI YAŞADI

Damla Yılmaz kadınların depremlerde derin bir acı yaşadığına dikkat çekerek, "Üzerinden bir ay geçen bu deprem hiç kuşkusuz ki herkesi, ama en çok da kadınları, çocukları, engellileri ve yaşlıları etkiledi. İktidarın eşitsizliği besleyen zihniyeti nedeniyle, bakım yükü afet bölgesinde de kadının sırtında. Derin bir acı yaşayan kadınlar, yüreğine taş basıp yemek yapmak, ailedeki çocuğa, yaşlıya, engelliye bakmak, çadıra su taşımak, çamaşır yıkamak gibi işleri de üstlendi. Halen barınma, tuvalet ve banyo sorunu çözülmemiş olan insanlar var. Bu koşulsuzluklar en çok da kadınları zorluyor. Evsiz kalan yüz binlerce yurttaşımız sırtlarına bütün bu zorlukları yüklenerek farklı illere göç etti. Çocuklar en temel ihtiyaçları olan eğitimden mahrum kaldı. Ülkemizde her üç kadından sadece biri kayıtlı ve tam zamanlı istihdamda yer alıyor. Tablo bu kadar ürkütücü iken, yaşanan deprem binlerce kadını işsizlik kıskacına hapsetti. Depremde kadınlar, kanından, canından, malından olduğu yetmezmiş gibi, bir de işsiz kaldı. Geleceksiz kaldı. İktidar ne yaptı? Koskocaman bir hiç."

BİZ BU YAŞANANLARA GÖZ YUMMADIK, YUMMAYACAĞIZ

Depremde yaşanılanlara göz yummayacaklarını belirten Damla Yılmaz,"Depremde AFAD afetin ta kendisi oldu. Çadır dağıtması gereken Kızılay, parayla çadır sattı. Kayıp çocukların peşine düşmesi gereken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hesap soruyoruz diye bizim peşimize düştü. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi susturamayacaklar! Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Deprem sonrası açığa çıkan refakatsiz ve kayıp çocuklarımızın peşini asla bırakmadık, bırakmayacağız. Depremin ilk gününden bu yana Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, bütün parti yöneticilerimizle, belediyelerimizle, örgütlü gücümüzle deprem bölgesindeyiz. Depremzedelere bütün gücümüzle destek oluyoruz. Bu süreçte, betona insan hayatından daha çok değer veren zihniyetin, fay hattı üzerine sil baştan kentler kurmaya çalıştığı görüyoruz. Bizler, yeniden ölüme davetiye çıkaranların rant hırsına halkımızı kurban etmeyeceğiz. Yaşattıkları acılar yanlarına kar kalmayacak" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim