AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu., AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Kıyak, Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan, il başkan yardımcıları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, il başkanlık binasında gerçekleştirilen toplantıda 6 Şubat’ta yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmalardan ötürü Konya belediyelerine ve Konya halkına teşekkür eden Angı, deprem bölgesinin tekrar canlanması hususunda neler yapılması gerektiğiyle ilgili konuştu.

‘KONYA, GÖNLÜNÜ ORTAYA KOYDU!’

Türkiye’nin büyük bir afetle karşı karşıya kaldığını ifade eden Angı, böyle bir acı yaşanırken yaraları sarmak için yoğun çaba sarf eden Konyalılara ve ekiplere teşekkür etti. Sendikalardan gönüllülere kadar Konya’da herkesin deprem bölgesinde tek yürek olduğuna dikkat çeken Angı, Konya’daki yapılan organizasyonlar hakkında şu ifadeleri kullandı: “Acının üstesinden gelmek adına bütün yetkililer ve Konya’daki belediyelerimiz AFAD koordinesinde çalışmaları başlattılar. Hem sahada hem de Konya’da yapılan çalışmalarla yetkililer, KYK yurtları ve otellerde misafirlerimize kucak açıldı. Şehirde kalacaklara kalıcı mekân ve geçiş yapacak olan depremzedelerin birkaç günlük konaklamalarında Konya, manevi bir birliktelik sağladı. AFAD ve göç idaresinin yanı sıra Kızılay ve vakıflar eliyle, binlerce gönüllünün gönlünü ortaya koymasıyla depremzedelerin eksikleri giderildi. Konya’nın bu davranışı, deprem bölgesinde takdirle karşılanan bir duruma geldi. Birlikte hareket etmek, şehrin gücüdür. Bizler de yardımların sahiplerine ulaşması ve arama kurtarma çalışmalarındaki yardımcı olunması gereken konularda depremzede kardeşlerimize destek olmak için saha çalışmaları yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz.”

‘BİRLİK OLMANIN GEREKLİLİĞİNİN FARKINDA’

1999 Gölcük Depreminden daha büyük ve art arda yaşanan 6 Şubat’taki depremlerin daha büyük yıkıma sebep olduğunu belirten Angı, bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma işlemlerinin yanı sıra kalıcı konut konusunda da gerekli adımların atıldığına dikkat çekti. Çadır kentlerle başlayan sürecin konteyner kentlerin kurulmasıyla devam ettiğini söyleyen Başkan Angı, “Konya Büyükşehir belediyemizin alt yapısını hazırladığı ve Meram, Karatay ve Selçuklu belediyelerimiz, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası’nın yaptıkları konteynerler yola çıktı. Deprem bölgesinde çadıra göre daha rahat edilebilecek konteyner kentlere insanlar yönlendiriliyor. Bu zor dönemler Türkiye’nin milletçe birlik olmasını gerektiriyor ve hamd olsun Türkiye bu geleneğe sahip. Aziz milletimiz bu tür zorluklarda birlikte olmanın gerekliliğinin farkında.” ifadelerine yer verdi. Deprem döneminde dünya devletlerinin vefa borcu ve insanlık adına gerekli destekleri sağladığını belirten Angı, gelen yardımlar için teşekkür etti.

‘BÖLGE TEKRAR CANLANMALI’

İhtiyaçların giderilmesi konusunda bölgede ve Konya’da her türlü ihtiyaca cevap verildiğini söyleyen Angı, bu konuda gerekli yardımların devam etmesi gerektiğini bildirdi. Bölgenin ayağa kalkması ve canlanması adına hükumetin gecesine gündüzüne kattığını vurgulayan Angı, “İnsanlar depremin şokundan bir miktar kurtulup, tekrara hayatın devam edebileceği bir noktaya getirmek için çaba içerisindeler. Rabbim onlara kolaylık versin. O bölgenin tekrar canlanması için de tesisleri tekrar çalışır kılmak zorundayız. Değilse o şehirlerin ekonomisi ve demokratik yapıyla ilgili göçler, o bölgeyi de zorlar.” diye konuştu.

‘KALABALIK İLLERE ŞEHİR PLANLAMASI GELEBİLİR’

Deprem bölgesinde süren konut alt yapı ve konteyner çalışmalarının yanı sıra depremzedelerin gittiği farklı şehirlerde de konteynerler kurulabileceğine işaret eden Angı, “Kendi şehirlerindeki konteynerler hazır olunca oraya dönenler de olacaktır ancak bir kısmı belki okul, sınav sürecini gittikleri kentlerde geçirmek isteyebilir. Bunun için kalıcı konutlar yapılana kadar kalabalık bölgelere bire planlama gelebilir. Bunu değerlendiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘GEÇMİŞTE DE BU TÜR ALGILAR YAPILDI’

Kızılay’ın gündeme geldiği konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Angı, Kızılay’ın yaptığı büyük işlerin toplumda kötülenmek istendiğini belirtti. Geçmiş dönemlerde de bu tür algıların yapıldığını ifade eden Angı, “Yardım kuruluşları topladığı parayla piyasada çadır arıyor, bulabildiği şirketlerin yanı sıra Kızılay’dan da alıyor çünkü Kızılay imalatçı. Kızılay açıklamalarında görüyoruz ki AFAD birimi yokken çadır stokları Kızılay’ın yaptığı bir düzenleme iken AFAD’ın oluşturulmasıyla çadır AFAD; yeme- içme Kızılay tarafından karşılanıyor. Milletin birleşmişliğinin gücünü kırmak adına insanlar yardım ederken çekimser kalsın istiyorlar. Ülkede kan stoku bulunamasa bile sevinecek insanlar var.” şeklinde konuştu.

ZAMAN GEÇİYOR ANCAK YAŞANANLAR UNUTULMUYOR

28 Şubat 1997 yılında yaşanan demokrasiye müdahalenin olduğu yılın sene-i devriyesini de hatırlatan Angı, “Ülke, demokrasiye müdahale ve özgürlük alanlarının kısıtlanmasıyla birtakım dönemlerden geçti. 28 Şubat da bu dönemlerden biriydi. Hamd olsun geçen zamanda bunun izleri silinerek demokratikleşme, kalkınma ve özgürlüklerin önü açıldı. İnsanlar geleceğe daha huzur ve umutla bakıyor. Kamu kurumunda çalışmak isteyen her türlü kardeşimizin önündeki engeller kaldırıldı ve Türkiye normalleşme boyutuna geçti. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. O günleri yaşatanları da bu insanlar hatırlarında tutuyor. Zaman geçiyor ancak yaşananlar unutulmuyor. Ülkemiz bu tür zorlukları bir daha yaşamasın inşallah.” diye katardı. 28 Şubat sürecinde dönemin başbakanı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da unutmayan Angı, vefatının sene-i devriyesinde Necmettin Erbakan’ı andı.

CEMRE, SAHADAYDI!

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Kıyak da gençlik kolları olarak deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kıyak, “Depremin yaşandığı ilk günden itibaren yaklaşık bin 500 kardeşimizle birlikte Hatay’daydık. Sadece Konya olarak değil, diğer illerdeki teşkilatlarımızla oradaydık. 4 yıl önce kurduğumuz Cemre Hareketi ve gönüllülerle Hatay’da bir lojistik merkezi kurduk. 11 gün boyunca Hatay’daydım. Burada yaklaşık 350 TIR yardımı dağıtırken binlerce vatandaşın yardım alması sağlandı. Bizler de ilçelerde vatandaşların yardıma ulaşmalarını sağladık. Aynı zamanda çok kişinin dikkatini çeken ‘çevre sağlığı ve temizliği’ konusunda da günlük çöp toplama faaliyetleri yaptık. Ben bu işe gönlü vermiş bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim