CHP Konya Eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Av. Barış Bektaş görev süresi boyunca CHP’yi Konya’da görünür hale getirdiklerine dikkat çekerek CHP’nin artık iktidara yürüdüğünü söyledi. 2023 Yılı Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden CHP Konya Eski İl Başkanı Barış Bektaş, görevini Yönetim Kurulu’nun oy birliği ile İl başkanlığını Bekir Yaman'a devrederken CHP Konya Milletvekili Aday Adaylığını da kamuoyu ile paylaştı. Düzenlenen programa CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, önemli bir seçim sürecine girildiğini hatırlattı, "Millet İttifakı bu seçimlerde 400 milletvekiline ulaşamazsa ben başarılı saymam." dedi. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kilik , CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, İYİ Parti Konya İl Başkanı Mazhar Peker ile çok sayıda partili katıldı.

‘MİLLET İTTİFAKI OLARAK SEÇİMLERDE BAŞARILI OLACAĞIZ’

Millet İttifakı olarak  omuz omuza çalışarak hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem de milletvekili seçimlerinde başarılı olacaklarını söyleyen Şener, şöyle konuştu: "Sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, Millet İttifakını oluşturan tüm partilerin geçmiş yıllarda ortaya koydukları vizyon, gelecekle ilgili kamuoyunda meydana getirdikleri algılama, bu seçimlerde Türkiye'deki iktidarı belirleyecektir. Biz umut ediyoruz ki Millet İttifakını oluşturan partiler, başta Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olmak üzere, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokratik Parti birlikte, omuz omuza hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılı olacaklardır hem de TBMM'de milletvekillerinin büyük çoğunluğuyla güçlü bir şekilde iktidara geleceklerdir."

 ‘PARTİMİZ İKTİDARA YÜRÜYOR’

CHP Konya Eski İl Başkanı Barış Bektaş da Yaman'ın yeni görevinin hayırlı olmasını diledi ve milletvekilliği aday adaylığını açıklayarak partililerden destek istedi. Bektaş, 20 yıllık iktidarın Cumhuriyeti yok ettiğini dile getirdi. Bektaş konuşmasında şunları söyledi: "Bizim mücadelemiz bireysel bir mücadele değil. Geldiğimiz noktada sahipsiz bir Anadolu sahipsiz bir halk mevcut. Biz böyle davranmayacağız. Tüm yurttaşlarımıza eşit mesafede duracağız. Neye saldırı varsa onun yanında olacağız. Sadece kadına doğaya, insana, canlıya yapılan saldırılarda değil her saldırının karşısında olduk. Partimizi muhafazakar kesim ile bir araya getirdik. CHP'yi Konya'da salon partisi olmaktan çıkartıp Genel Başkanımızın muhalefet anlayışını Konya'da uyguladık. Genel Başkanımızı ve Belediye Başkanlarımızı halk ile buluşturduk. CHP'yi görünür bir parti haline getirdik.  Ben de buradan sizlerin huzurunda söz veriyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağım. Biz bu toplumu her kesimiyle birleştirmeye ve kavuşturmaya geliyoruz. Toplum kutuplaşmaktan yoruldu. CHP artık iktidara gidiyor." açıklamasında bulundu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim