Çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı yapan Başkan Altay’ın bu görevleri başarıyla yürüttüğünü belirten Bakan Çavuşoğlu “Kendisini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu bizim dış politikamıza önemli bir katkıdır. Hatta bu sene Birleşmiş Milletler’de önemli bir toplantıya başkanlık da yapacak. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede Konya’da bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Katıldığı programlar hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, “AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda parti yöneticileriyle bir araya geldik. Konya’yı ve Türkiye’yi konuştuk. Dış politikamız konusunda arkadaşlarımıza bilgi verdim. Arkadaşlarımızdan gelen soruları da cevaplamaya çalıştım. Arkadaşlarımızdan da çok değerli fikirler geldi. Onları da not ettik.” diye konuştu.

‘TÜRK MİLLETİNİN İMAJINI YÜKSELTEN ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR’

Bakan Çavuşoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile belediyenin faaliyetlerini değerlendirdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Malumunuz bir metro projesi var. O konuda da daha önce zaten Başkan’ımız ve arkadaşlarımız, il ve milletvekillerimiz de bize ilettiler. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da talimatlarıyla yakından takip ediyoruz. 5. İslami Dayanışma Oyunları’na Konya ev sahipliği yapacak. Bu spor oyunları çerçevesinde diplomasiyle ilgili ne yapabileceğimizi görüştük. Başkanımız aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı da son derece başarılı bir şekilde yürütüyor. Kendisini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu bizim dış politikamıza da önemli bir katkıdır. Dünya Belediyeler Birliği’nde de eş başkanlık yapıyor. Hatta bu sene Birleşmiş Milletler’de önemli bir toplantıya başkanlık da yapacak. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. Konya Büyükşehir Belediyemizin yurt dışında 60 civarında kardeş şehri var. Bu şehirlerle yürüttükleri çalışmalar, onlara verdikleri desteklere de ‘Türkiye’nin yumuşak gücü’ diyoruz. Dış politikada önemli aktörler vardır, belediyelerimizi de sürekli sayıyoruz. Bu anlamda Türk milletinin imajını yükselten çok güzel çalışmalar da yürütülüyor.” Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ziyaretleri dolayısıyla Bakan Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim