Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hatay'da açıklamalarda bulundu.

'57 taburla deprem bölgesindeyiz'

Acil olan problemlerin çözülmesi için çalışıyoruz. Mehmetçik de ilk andan itibaren seferber oldu. Askerimiz büyük bir fedakarlık içinde çalışıyor ve çalışmasını sürdürüyor. 57 taburla çeşitli yerlerden Kıbrıs dahil personelimizin intikalini sağlamak suretiyle deprem bölgelerine sevkini sağladık.

109 mutfağımız deprem bölgesinde, vatandaşımıza 3 öğün yemek sağlamaya çalışıyoruz. Banyo, tuvalet gibi imkanların da her bölgemize seferber edilmesini sağlıyoruz.

'70 uçak ve 70 helikopteri depremzedelere ulaşmak için kullandık'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Önceliğimiz enflasyonu düşürmek'' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Önceliğimiz enflasyonu düşürmek''

Ülke çağında hava köprüsü kurmak suretiyle 70 civarında uçakla intikalleri destekledik. Denizde de benzer bir köprü kurmak suretiyle iş makinelerinin gelmesi konusunda gemilerimizden yararlandık. Yaralılarımızın bir an önce sağlık tesislerine ulaştırılması konusunda gerekli sevki sağladık. 70 civarında helikopterimizle de yurt içi ve yurt dışından gelen yardımları depremzedelere ulaştırmak için kullandık, kullanmaya devam ediyoruz. Bölgedeki ve bölge dışındaki sosyal tesislerimizi de ihtiyaç sahipleri için açtık.

"40-42 bin Suriyeli gönüllü ve güvenli şekilde ülkelerine döndüler"

Suriye'den herhangi bir göç, intikal de söz konusu değildir. Aksine Türkiye'ye gelip, yerleşmiş kendi ülkelerine dönmek isteyenler de 40-42 bin gönüllü ve güvenli olarak döndüler.

Büyük bir felaketle karşılaştık. Milletimiz, devletimiz, vatandaşlarımız ayakta. Bu yaraları biz saracağız. Bu felaketin de üstesinden geleceğiz.  

Editör: TE Bilişim