Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Ekici, beraberindeki heyetle AHİ Kanalı’nda incelemelerde bulundu. Burada bir açıklama yapan Başkan Ekici, “Bundan yaklaşık 1 yıl önce burada, AHİ Kanalı’nda incelemelerde bulunmuştuk. İktidara ve Ak Partililere; yapımına 2013 yılında başlanan ve 2017 yılında bitirilmesi gereken 125 km’lik AHİ (Apa-Hotamış İletim) Kanalı’nın yıllardır neden bitirilmediğini, kanaldaki çökme ve göçüklerin neden oluştuğu ve nasıl onarılacağını, AHİ Kanalı’nın akıbetinin ne olacağını, kuraklıktan yanıp kavrulan Karapınarlı ve Çumralı çiftçilerimizin suyu daha kaç yıl bekleyeceklerini sormuştuk. Tabi iktidarın milletimize, hemşehrilerimize ve kamuoyuna hesap verme gibi bir alışkanlığı olmadığı için sorularımıza cevap alamamıştık” dedi.

ÇÖPE Mİ GİDİYOR?

Bazı yayın organlarında AHİ Kanalı’yla ilgili yeni bir karar alındığına dair haberler çıktığını savunan Başkan Ekici, şunları söyledi, “Şimdi gazete haberlerinden öğrendiğimize göre kanaldaki çökmelere çözüm bulunamamış, kanalın suyu taşıyamaması nedeniyle suyun artık kanalla değil de kapalı boru sistemiyle Apa Barajından Hotamış’a taşınmasına karar verilmiş. Yani milyarlarca TL’ye yapılan AHİ Kanalı çöpe atılıyor. Milyarlarca TL’ye mal olacak yeni bir kapalı boru sisteminin inşaatına başlanıyor. Milletimizin alın terinden toplanan vergiler basiretsiz, liyakatsiz, hesap vermeyen iktidarın ve onun bürokratları eliyle çarçur ediliyor, israf ediliyor.”

‘HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Ekici, ortaya çıkan bu israfın hesabının sorulması gerektiğinin altını çizdi. “Peki bu israfın ve savurganlığın hesabı soruluyor mu?” diye soran Başkan Ekici, şunları aktardı, “Mesela DSİ’inin bağlı olduğu Tarım ve Orman Bakanı hakkında TBMM’de bir meclis araştırması ve soruşturması açıldı mı? Sorumlu bürokratlar hakkında görevi ihmalden/kötüye kullanmadan ve kamuyu zararı uğratmaktan herhangi bir idari ve adli soruşturma açıldı mı? Oluşan kamu zararı nedeniyle kanalın yapımını gerçekleştiren şirketlerden herhangi bir tazminat talep edilip suç duyurusunda bulunuldu mu?

Kanalın gecikmesi nedeniyle suya ulaşamayan Karapınarlı, Çumralı, Konyalı çiftçilerimizin 300-400 metreden çıkardıkları suyun enerji maliyetlerini kim karşılayacak? Karapınar’da yeraltı sularının hızla çekilmesi nedeniyle oluşan ve son dönemlerde sayıları artan obrukların hesabını kim verecek?

Yoksa yapanın yaptığı yanına kar mı kalacak?”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim