Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Zülfikar Gazi, düzenlediği basın toplantısında ekonomik ve sosyal konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Memleketin sahipsiz olduğunu ifade eden Zülfikar Gazi, hükümetin memlekete sahip çıkamadığını çünkü AKP iktidarının Avrupa Birliği (AB) kapısında zincirle bağlandığını kaydetti. Saadet Partisi’nin maneviyatçılığa sahip çıktığını, hedeflerinin yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi kurmak olduğunu aktaran Gazi, “Ülkemizin kalkınması milletimizin huzur ve refahı ancak milli görüş ilkeleri ile mümkündür. Biz bunları iddia etmiyoruz. Yaptık, 1975–1978 MSP dönemi bizim çıraklık dönemimizdir. Manevi kalkınma, ağır sanayi hamlemiz, şahsiyetli dış politika uygulamalarımız ispatıdır. 1990’lı yıllarda yerel belediyelerdeki icraatlarımız bunun ispatıdır.1996–1997 54. Erbakan Hükümeti’nin yaptıkları kalfalık dönemimizin ortaya koyduğu başarılarıdır. Bütün bunlar yeni vergiler koymadan zam yapmadan ülkenin varlıklarını satmadan tefecilerden borç almadan yapılmıştır” dedi.
“Önümüzdeki dönem ustalık dönemimiz olacaktır. Allah’ın izniyle geleceğiz ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyen Gazi, AKP iktidarına yönelik ise şunları söyledi: “İktidarı, ülkemizi ve milletimiz çok sevdiğimiz için uyarıyoruz. Dış politikada uydu olmaktan taşeron olmaktan vazgeçin, aslınıza dönün, tarihinize dönün. Avrupalıların aşağılamasına, azarlamasına müsaade etmeyin. Irkçı emperyalizmin, siyonizmin, sinsi, kirli planlarına alet olmayın. Toplumu çürüten, neslimizi felakete sürükleyen dinden uzaklaştırma, ahlak ve maneviyatı yok etme ihanetlerini görün. Halkımız fakirleştiriliyor. Kırsal kesim boşaltılıyor. Afakî asılsız kalkınma nutuklarından vazgeçin, gerçeklerle yüzleşin.”
“TEFECİLİKLE, BORÇLA, FAİZLE MİLLET SOYULUYOR”
9 yıllık AKP iktidarında zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğunu aktaran Zülfikar Gazi, hükümetin tefecilikle, borçla, faizle milleti soyduğunu dile getirdi. Gazi, 2010 yılının 11 ayında akaryakıttan ÖTV kapsamında 29,2 milyar TL gelirin elde edildiğinin altını çizerek, litre başı 2,5 TL vergi alındığını bildirdi. İlçe ve köylerin nüfusunun azaldığını bildiren Gazi, “1980’li yılarda Taşkent’te nüfus çok hareketliydi. Esnafın durumu çok iyiydi. Bugün ise 8 yıl boyunca Taşkent’in nüfusu giderek azaldı. Aynı durum diğer ilçe ve köyler içinde geçerlidir. Genel nüfusta azalmıştır. Onun için 16 olan milletvekili sayısı 14’e düşmüştür. Köylerde, kasabalarda, şehirde insanların gelir durumu artıda mı evlerini barklarını bırakıp göçtü? Hayır, geçimlerini sağlamak için göçtüler. 2011 bütçesinin dörtte biri faize, dörtte biri cari açığa gerisi ise personel ihtiyaçları için gitti. Sanayici, esnaf, çiftçi için hiçbir yatırıma pay ayrılmadı” dedi.
“HÜKÜMET AB KAPISINA ZİNCİRLE BAĞLANMIŞ”
Son günlerde tartışma yaratan Muhteşem yüzyıl dizisine de atıfta bulunan Gazi, memleketin sahipsiz olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Kendi ecdadına, dedesine küfreden bir millet düşünülemez. Ne bu dizi rezaleti? Mazlumların sığınağı olmuş ecdadım içki ve kadın düşkünü olarak gösteriliyor. Böyle sahipsizlik olmaz. Bu diziler AB hibeleri ile gerçekleştiriliyor. Ahlak ve maneviyat bozulsun diye. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Fakat AB kapısına zincirle bağlamış olan hükümet diziye karşı bir şey yapamıyor. Ya adam gibi olursunuz ya da AB ile ilişkilerimizi donduruyoruz diyemiyor. Böyle olunca da Türkiye aleyhine diziler çevriliyor, Türkiye Kıbrıs’ta işgalci gösteriliyor. Ancak Milli Görüş yıllardır hiç yanlış yapmadı. Ecdadına, milletine ihanet etmedi. Hep gerçekleri söyledi doğru olanı yaptı. Bundan sonrada aynı yolda ilerleyecektir.”
Ali Arslan
Editör: TE Bilişim