Siz bakmayın kutlu doğumların kutlandığına, peygamber üzerine şiirler ve kasideler, ilahiler söylenip yazıldığına seni seviyoruz ya Resulullah senin yoluna canımız kurban denilip ismin anıldığında ellerimizi kalbimizin üzerine koyduğumuza.

İnanın peygamber şu an gelse bu Müslümanım diye geçinen çoğu insanlar onu kovmak için harekete geçeceklerdir. Çünkü Peygamberi sevdiğini söyleyen çoğu insan Peygamber gelse onu inkâr edecek bir hayat tarzı yaşamaktadırlar.

En basiti peygamber sakalı bırakacaksınız dese aha düşman oldu erkeklerin % 80 ni kadınlara tam tesettürü emretse aha düşman oldu kadınların % 95 i

Demokrasiyi kaldırıp Raşit halifeti getireceğim dese üst tabakalar, faizi kaldırsa para babaları, zinayı ve içkiyi yasaklasa gençler, içki müptelaları, çıplaklığı yasaklasa turizm şirketleri ayağa fırlayacak, rüşveti yasaklasa memurlar, kan davalarını yasaklasa aşiretler, Allah’ın indirdiği ile hükmetse siyasiler, şeri mahkemeler kursa hukukçular, cihadı emretse askeriler cephe alacaklar ona karşı.

Şarkıları yasaklasa zevk düşkünleri, çalgı aletlerini yasaklasa müzik aşıkları, heykeli ve heykelciliği yasaklasa heykel tıraşlar heykel üstünden geçinen putçular düşman olacaklar ona. Hırsızın elini kesse sivil toplum kuruluşları, katile kısas uygulasa hümanistler birden fazla evliliği serbest yapsa feministler, def edecekler onu demokrasinin mezhepleri hükmünde ki particiliği kaldırsa particiler cumayı kaldırsa ehli kitap, zekatı toplasa salebe zihniyetindekiler düşman olacaklar ona. Balo, konser, iğrenç dizileri yasaklasa sözüm ona sanatseverler, tavlayı, kâğıt oyunları, kumarı yasaklasa kahveciler kumarbazlar, ülke sınırlarını kaldırsa ırkçılar miting meydanlarına döküleceklerdir ona karşı.

Borsayı kapatsa sanayiciler iş adamları, namaz vakitlerinde kepenkler kapattırsa esnaf, yılbaşı ve benzeri günleri kaldırsa gavur seviciler saldırıya geçecek ona karşı. Ehli kitaptan cizye alsa diyalogcular, kürtajı yasaklasa zina karlar, zina edenlere recme uygulasa insan hakları savunucuları, telin edecekler onu. Kendi sünnetin uymaya çağırsa mealciler, ve hadis inkarcıları, Allah’ın hükmüne kayıtsız, şartsız çağırsaydı, aydın ve filozoflar Peygamberin doğumundan zarar gelmez ki isterse bin tane Peygamber doğsun. İslam’ın düşmanlarından peygamberimizin amcası bile efendimizin doğumunda kurban kesmiştir. Asıl tehlike doğan Peygamber değil, asıl tehlike yürüyen sistemi kökünden sarsan şeri düzeni yeryüzüne yaymağa çalışan bir peygamberin olması.

Sanmayın Peygamber gelecek diye değişecek millet şuan Peygamberin sünneti olmasına rağmen peygamberin varisi tevhit ehli alimler olmasına rağmen insanlar nasıl davranıyorsa peygamber geldiğinde de aynı davranacaklardır. Bir sünneti hatırlattığınız da ne tepki veriyorlarsa o geldiğinde de aynısını verecekler. Yok efendim Peygamberin gelmesi ayrı diyenlere siz öyle zan edin, Mekke döneminde kim karşı çıktıysa bu günde onlar yani aynı zihniyette olanlar karşı çıkacaklar. O gün Peygambere sihirbaz, şair bugün de bir terör örgütüne nispet edip atacaklardır zindana onu. Gerçi aramızda bulunan Kur’an’ı rafa kaldırıp beşeri sistemlerden medet umanlar aramızda olmayan Peygamberi nasıl kabul etsin? Yazın Kur’an öğrenmeye fırsat bulabildiği bulamayanların avuçlarını yaladığı bir sistem içindeyiz. Kur’an yazları öğrenilen bir kitap olmuş adeta din ve devlet işleri bir birinden ayrıldığı laik ülkelerde Kur’an eğitimi yaz aylarına sıkıştırılır. Öğrenebilen öğrenir öğrenemeyen gelecek yazı bekleyecek. Yok, o çocuk o yıl hocaya gitme yerine çalışmayı seçse bu onun bir senesine mal olacak öyle değil mi? Şu an insanlar bir birlerine Kur’an okumayı biliyormuşsun diye sorduklarında ailem beni yazın hocaya göndermedi çalışmak zorundaydım gibi mazeretler sunarlar.

Diyanet tarafından yılda bir kereye mahsus kampanya gibi sunulan Kur’an eğitimini kaçıranlar avuçlarını yalarlar hayatımızın her alanına hükmetmesi için gönderilen ve her gün onunla hemhal olmamız gerekirken maalesef yaz aylarına ötelenmiştir. Anlaşılan kışın locaya yazın hocaya Diyanet kampanyaları devan edecektir.

Neyse konumuza dönecek olursak büyük bir çoğunluk yeni bir Peygamber gelse ona karşı cephe alacak ve onu uzaklaştırmaya çalışacaklardır. Evet, kim sahip çıkacaktı Peygamberimiz gelse idi? Cevap şu an onun sünnetine, metoduna kim sahip çıkarsa gene onlar sahipleneceklerdir. Değişen pek bir şey olmayacaktı bu günde bir avuç Müslüman sahip çıkacaktı ee gene kaldık mı bir avuç Müslüman gene kaldık kendi başımıza Bu Din garip geldi garip gidecek demişti sevgili Peygamberimiz garip başladı garip bitecek.