Sevgili Yenigün Gazetesi okuyucularımız öncelikle herkesin mübarek Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

Ramazan ayı Müslümanlar için gerçekten çok büyük bir öneme sahip. Bu mübarek Ramazan ayının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ramazan ayı 11 ayın sultanıdır. Birlik beraberlik ayı olan Ramazan için bizlerde sizler için ciddi çalışmalara imza attık. Bu ay içine yaymayı planladığım iki önemli konuyu dolu dolu içeriklerle siz değerli okuyucularımızın beğenisine sunuyorum. Bunlardan birisi ‘Kardeş Şehirler’ konusu. Diğeri ise ‘Oradaydım’ konusu. Hemen bilgilendirmek adına şunları ifade edebilirim.

Kardeşlik adına Konya Büyükşehir, Selçuklu, Meram’ın ciddi çalışmaları oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Dünyası Belediyeler Birliği kapsamında kardeşlik adına, ülke içinde ve dışında birçok belediye ile kardeş oldu. Şehirler arası ciddi protokoller imzalanırken, diğer şehirler ile iş birliğini daha da güçlendirmek, fikir alışverişini daha da yükseltmek adına çalışmalar ise devam ediyor. Bugün Büyükşehir, Meram, Selçuklu ve Karatay’ın birçok kardeş ilan ettiği yerler var. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bu çalışmalar Türkiye’nin uluslararası arenada farkını daha da ortaya koyuyor. Ramazan ayında kardeşlik duygularının daha da pekiştirilmesi gerektiği bir dönemden geçtiğimizi hepimizde çok iyi biliyoruz. Bu çalışmalar gelecekte bizlere ışık tutan çalışmalardır. Yapılan hiçbir iş boşa değildir. Gerek balkanlarda gerekse Filistin’de gerekse hatta dünyanın her yerinde belediyelerimiz kardeşliğe vurgu yapmaya, kardeş şehirler ilan etmeye muhakkak devam edecektir. Çünkü bizler medeniyete ışık tutan bir milletiz. Bende bu vesile ile belediyelerimizin kardeşliğe yönelik çalışmalarını inceleyerek, günümüze uyarlayarak ciddi bir çalışma yaptım. Çünkü bu faaliyetlerin hiç birisi boşa değildi…

Diğer bir konu ise, ‘Oradaydım’ konusu. Yukarı da bahsettiğim gibi bu konuya da hemen açıklık getirmek istiyorum. Oradaydım çatısı altında, Konya’da, Türkiye’de ve hatta dünyada yaşanan olaylara tanıklık eden kişileri tek tek bularak, bunları sırayla işlemeye çalıştım. Çünkü geçmiş tarihte unutamadığımız birçok konu var. Bunlardan sadece birkaç örnek vermek istiyorum. ‘6 Eylül Konya Kudüs Mitingi’, Marmara Depremi, 11 Eylül olayları, gibi, birçok önemli konuya şahitlik etmiş, kişilerle görüşerek dönemin zorluklarını anlatmaya çalıştım. Buda aynı şekilde ciddi bir şekilde işlenen konuların başında geliyordu. Her konunun değerli olduğu bu süreçte günlük bir tanesini sizler için gazetemizde ve internet sitemizde yayınlayacağız inşallah… Allah’a emanet olun.