Konya’da belediyelerimizin yaptığı hizmetleri dinlemeye devam ediyoruz.

Dün de Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kavuş, ilçedeki yatırımları ve devam eden hizmetleri anlattı.

Meram’da güzel şeyler oluyor…

Bu güzel şeylerden kastımız ne biraz açalım…

Proje yapılır. Kaynak bulunur, “şunu yapacağız” diye karar alınır, hoop ortaya bir şeyler çıkarılır. Şimdi Belediyeciler “bu kadar kolay mı?” diyecekler. Farkındaysanız proje dedim, hizmet demedim!

Projeden kasıt, bir şeyi yapmak için yapıyorsanız işiniz çok kolaydır.

Ancak; hizmet yapmak zordur. Hizmet; kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullanmakla, vatandaşın ihtiyaçlarını maksimum şekilde gözeterek üretmekle, ilçeye veya ülkeye değer katmak amacıyla yapılır!

Hizmet ve projenin arasındaki fark da budur…

Bu konuda Konya şanslı. Belediyecilik mevzu bahis olduğu zaman her zaman bu konuya dikkat çekiyorum: Konya’da belediyecilik kültürü adeta örnektir.

Bu açıdan Meram’da da önemli yatırımlar yükseliyor.

Meram hem şanslı hem de şanssız bir ilçe. Şanslı; çünkü Konya’nın marka ilçesi. Yeşiliyle, Bağlarıyla tarihten buyana kitaplara konu olan bir ilçe.

Şanssız; çünkü hizmet edeceğiniz alanlar tarihi ve tabiatı koruma anlamında oldukça kısıtlı.

Bu avantaj ve dezavantaj göz önüne alınarak hizmet etmek gerekiyor Meram’a.

Bu da başkanları işin gerçeği yoruyor, zorluyor…

Ama Başkan Mustafa Kavuş, tecrübenin ve Ankara’daki ilişkilerinin verdiği avantajı iyi kullanıyor. Bu açıdan Meram’a gerek Belediye gerek kamu yatırımı anlamında son dönemde önemli bir eğilim var.

Burada elbette en önemli konu ve Başkan Kavuş’a teşekkür etmek gereken başlık; tüm hizmetler yürütülürken Meram’ın tarihini kimliğinin korunması hassasiyeti.

Başkan Kavuş ve ekibi, bu hassasiyetle hizmet üretiyorlar.

Bu hassasiyet, ilçeyi geleceğe taşırken, niyetin de hizmet oluşturulurken “kaynak oluşturmak değil, Meram’a değer katmak” olduğunu gösteriyor.

Bakın Şükran Mahallesi’ne!

Konya’nın merkezinde, en önemli ve kıymetli alanlardan biri. Ama tarihi dokuyu korumak amacıyla oradaki proje tamamen Selçuklu Başşehri hüviyetine yakışır bir şekilde imar ediliyor.

Diğer yandan; Meram’ın kitaplara konu olan bağları ve Meram’ın tarihi köprüsü, yine bu hassasiyetle korunuyor ve geleceğe taşınıyor.

Yine bakıyorsunuz, Meram’ın kimliğine uygun yeşil doku ve yeşil dokuyla bütünleşecek hizmetler ortaya konuyor. Tüm bu hizmetlerin, Meram’ın hüviyetine uygun olması bence en önemli konu. Bu konudaki hassasiyetten dolayı Başkan Kavuş’a ve ekibine teşekkür ederiz.

Bu hassasiyetiniz hiç bitmesin Sayın Başkanım…Sevgi, saygı ve dua ile…