Yaşanan olayların münferit birer kaza olarak görülemeyeceğini ifade eden Demirel, bu tablonun temelinde açık bir yönetim ve güvenlik zafiyetinin yattığını dile getirdi.
ŞİDDET VERİLERİ VE TOPLUMSAL ALARM
Konuşmasında TÜİK verilerine dikkat çeken Demirel, 2024 yılında suça sürüklenen çocuk sayısının 200 bin sınırını aşmasının ve bu vakaların büyük bir kısmının yaralama suçlarından oluşmasının korkutucu boyutlara ulaştığını belirtti. Çocukların okullarına ve mahallelerine güvenle çıkamadığı bir ortamda toplumsal yapının alarm verdiğini söyleyen Demirel, "Önce Ahlak ve Maneviyat" anlayışından uzaklaşılmasının yanı sıra şiddeti normalleştiren medya içeriklerinin ve disiplinsizliği teşvik eden eğitim anlayışının bu sonucu doğurduğunu savundu.
RADİKAL ÇÖZÜM ÇAĞRISI VE SİYASİ İRADE
Çözüm için iktidarın vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerektiğini belirten Demirel, şiddet içerikli oyunlara erişimin engellenmesi, sosyal medyadaki suça yönlendiren yapıların kapatılması ve mafya dizilerinin yayından kaldırılması gibi radikal öneriler sundu. Ayrıca bu tür içeriklere göz yumduğunu iddia ettiği RTÜK yönetiminin görevden alınması gerektiğini ifade ederek okullarda profesyonel güvenlik sistemlerinin ve etkin rehberlik hizmetlerinin zorunlu hale getirilmesi çağrısında bulundu.
ANKARA'DA İRADE TOPLANTISI
İktidarı icraat makamı olmaya davet eden Demirel, Saadet Partisi olarak bu sorunlara somut çözümler üretmek amacıyla 19 Nisan’da Ankara’da büyük bir "Türkiye Divanı" düzenleyeceklerini duyurdu. Konya İl Başkanlığı olarak 1600 teşkilat mensubuyla bu dev organizasyona katılacaklarını ve çocukların güvenliği ile eğitim sisteminin yeniden inşası için gerekli tüm çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek açıklamasını sonlandırdı.




