Eğitim ve öğretimin uzun sürenli kapalı olmasından sonra bu hafta açıldı. Zor günler geride kaldı. Eğitim kaldığı yerden devam edecek. Öğretmenler ve öğrenciler okullara hasret kaldılar desek abartmış olmayız.  Eğitimin ve öğretimin yüz yüze olmasının önemini de anlamış olduk bu sayede. Yapılan online derslerde üzülerek söylerim ki çok faydalı olmamıştır. Zaman zaman sohbet ettiğim öğrenci arkadaşlarla yeni düzeni sordum. Almış olduğum cevaplar hep aynıydı... Online eğitim sistemine hayır, biz okula gitmek istiyoruz serzenişleri.  Yani uzaktan eğitimi öğrenciler beğenmemişler. Evlere tıkılıp kaldıklarını ve yapılan online eğitimlerin çok sıkıcı olduklarından bahsettiler. Neyse ki bu sıkıcılıktan bu hafta kurtuldular. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sevinçliyiz.

            Online eğitimle yapılan derslerin de çok verimli olduğu söylenemez. Öğrenciler aynı zamanda yaşamış oldukları bu yeni deneyimden çok ders alamadılar ama idare ettiler. Onların şansına koronalı günlerde okula gitmek yerine evde bilgisayarı veya tableti açıp derslerine devam ederek öğrenmeye çalıştılar.

            Sonuç olarak insanoğlu sadece ders çalışmak için yada dersleri alarak online da öğrenerek verimli olamıyor. Derslerini sosyal ortamda arkadaşları ile beraber aynı sınıf içerisinde farklı farklı dersler ile yapılınca verimli olunabiliyor olacağını anladık. Amacın sadece dersten ibaret olmadığı gerçeği ile beraber insanın sosyal bir varlık olarak aslında ilk başta sosyalleşmesi gerektiğini gördük.

Çok şükür okullar açıldı yeniden ders zilleri çalmaya başladı. Yeni açılan eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere başarılar getirmesini temenni ederim.