Her türlü zorluğa göğüs gererek bu yola baş koymuş öğretmenlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Geleceğe hedef koymamızı ve hedeflerimize doğru adımlarla ilerlememizi sağlayan ikinci ailemiz onlar.

Öğretmenlerimiz bizi aydınlatır. Bir anne şefkati, bir baba desteği hissettirir bize. Bu mesleğe ömrünü adamış, işini severek yapan, kendinden çok öğrencilerini düşünen öyle öğretmenlerimiz vardır ki onların önünde saygıyla eğilmek gerekir. Ülkemizde öğretmenlerin pek çok sorunu bulunmaktadır.

Öğretmenlerimizin ağzından çıkan her bilgi hayatta yeri ve önemi vardır aslında. Öğretmenin verdiği bilgi sınavda veya sözlüde değil her zaman lazım olacaktır bize.

Ancak ne yazık ki son yıllarda öğretmenlerimizin değerini yeteri kadar bilmiyor ve anlamıyoruz. Özellikle Pandemi salgını döneminde bazı kesimler öğretmenleri hedef gösterdi ve göstermeye devam ediyor.

Salgın dönemi, öğretmenlerimizin toplum hayatı için taşıdığı önemi somut bir şekilde ortaya koydu. Öğretmenlerimizin ve okullarımızın çocuklarımızın sadece akademik değil kişisel ve sosyal gelişimleri için de ne derece etkin bir unsur olduğunu tecrübe ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

Türk Eğitim Sen  uzaktan eğitim sürecini başarı ve özveriyle yürüten öğretmenlere teşekkür ederek öğretmenler ne  mi yaptı ? diye güzel bir çalışma yapmış.

Öğretmenler ne mi yaptı?

Herkesin evinden dışarı çıkmaya korktuğu pandemi kısıtlamalarının başladığı 16 Mart 2020’den itibaren on binlerce öğretmen Vefa Destek Gruplarında görev yaparak ‘Öğretmenler yatıyor’ diyenlerin anne babalarının da arasında olduğu milyonlarca vatandaşımıza devletin şefkat elini ulaştırdılar.

Maskenin kıymete bindiği, ülkelerin birbirinden maske çaldığı dönemde Meslek Liselerinde ,Halk Eğitim Merkezlerinde milyonlarca maske ve siperliği tonlarca dezenfetanı, tıbbi tekstil ürünlerini, hatta solunum cihazlarını kısa sürede üretip devlete teslim edenler öğretmenler ve eğitim çalışanlarıydı.

Öğretmenlerimiz, EBA altyapısının yetersiz kaldığı dönemde, digital beceri ve hiçbir destek almadan kendi imkanlarını geliştirerek uzaktan eğitim yaptılar.

EBA TV’ye erişemeyen taşradaki öğrencilerin evlerine kadar gidip televizyonlarının frekans ayarlarını yapanlar, hatta imece usulüyle televizyon alarak yoksun ailelere teslim edenler de öğretmenlerdi.

Salgın döneminde, denetim ekipleri ve filyasyon çalışmaları gibi birçok hizmette görev yapanlar da öğretmenlerdi.

Tatil döneminde telafi eğitimi yaparak, çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecini iyileştiren öğretmenlerdi.

Öğrenci velileriyle her gün iletişim kurarak çocuklarımızın öğrenme motivasyonunu canlı tutan öğretmenlerdi.

EBA TV’de ders anlatanlar da TRT spikeri değil,500’e yakın fedakar öğretmenlerimizdi.

EBA portalında yayınlanan yüz binlerce ders ve etkinlik içeriği öğretmenler tarafından hazırlandı.

Bakanlığının yayınladığı örnek soruları, çalışma konularını, deneme sınavlarını ülkenin dört bir yanında hazırlayanlar da öğretmenlerdi.

Salgın sürecinde hazırlanan yardım paketlerini tamamen kendi imkanlarıyla kapı kapı gezerek vatandaşlara ulaştıran yine öğretmenlerdi.

Çocuklarımızın eğitimine deste olarak Bakanlığın dağıttığı öğrenci çalışma kitapları da yine öğretmenler tarafından hazırlandı.

Otogarlarda nöbet verilen de öğretmenlerdi.

Aylarca sokağa çıkmayan çocuklarımızla iletişim kurarak onları pandeminin olumsuz etkilerine karşı koruma gayretini ortaya koyan da sadece öğretmenlerdi.

Uzaktan eğitim diye bir uygulama var ise bunu bilgisayarlar yapmadı. Arkasında ve içeriğinde öğretmenler vardı.

Uzaktan eğitim sürecine hızlı bir şekilde adapte olan, eğitim fakültesinde uzaktan eğitim ile ilgili hiçbir eğitim ile ilgili hiçbir eğitim almamasına rağmen süreci başarıyla yürüten yine öğretmenlerdi.

Velhasıl;

Öğretmen sabah evden çıkarken ‘İşe gidiyorum’ demez ‘Okula gidiyorum’ der.

Onun için öğretmen yatmaz!

İnanıyorum ki eğitim çalışanları, bundan sonra da millete hizmetinde asla geri durmayacaktır.

Bir öğretmeni unutulmaz yapan şey öğrencisinin yüreğine dokunmasıdır.

Her ne işi yapıyorsak o işi daha iyi yapmak için gayret edelim ve öğretmenlerimiz ile uğraşmayı bırakalım. Hayallerime kavuşmamda desteklerini esirgemeyen tüm öğretmenlerimi saygılarımı sunuyor ve ellerinden öpüyorum.