Konya olarak geçtiğimiz haftalarda 5. İslami Dayanışma Oyunlarını başarılı bir şekilde tamamladık. 5. İslami Dayanışma Oyunları sayesinde Konya’nın çok güzel tanıtımı oldu. Organizasyon kapsamında çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci de Konya’ya geldi. Bu oyunların önümüzdeki süreçte Konya turizmine büyük katkı sağlayacağını inanıyorum.

7-17 Aralık tarihleri arasında bu yıl Hazret-i Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri gerçekleştirecek. Bu etkinlerin de 5. İslami Dayanışma Oyunları gibi Konya ekonomisine ciddi katkılar sağlaması için hazırlıkların hızlandırılması inancındayım. Mevlâna’yı anma etkinlikleri için son yıllarda çeşitli temalar ile düzenlenen bu organizasyonun temasının bir an önce belirlenmesinin ve belirlenen tema ile organizasyonun tanıtımına kısa sürede başlanılmasının uygun olacağı inancındayım. Özellikle sosyal medya platformlarının da bu organizasyon için yoğun olarak kullanılması kanaatindeyim.

Hazret-i Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında çeşitli ödül törenlerinin de düzenlenmesi inancındayım. Özellikle bu organizasyon boyunca yerel basının yanı sıra ulusal ve dünya basını da aktif şekilde kullanılmalı. Bu beklentilerimize Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Vali Vahdettin Özkan’ın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile İlçe Belediye Başkanları’nın, Milletvekillerimiz ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar’ın kayıtsız kalmayacağına yürekten inanıyorum.

KONYA GASTRONOMİ FESTİVALİ EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR

Son yıllarda her alanda lider konumda olan Konya, gastronomi alanında da adından söz ettiriyor. Özellikle geçtiğimiz yıl “Benim Şehrimde Yemek Bir Medeniyettir” sloganıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya GastroFest bu yıl da başarısını bir kez daha gösterdi. Bu yıl Konya Gastrofest’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Konya’nın gururu olan, yaptığı güzel çalışmalar ile Konyalıları her daim gururlandıran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile daha anlamlı oldu.

Organizasyon geride kalan iki gününde festival alanında hem stant açan firma temsilcileri ile hem de misafirler ile sohbet etme imkânı buldum. Festivalde stant açan firmalar ve katılımcılar organizasyonun başarısının yanı sıra ilgiden de oldukça memnundu. Bu organizasyonda stant açan firmalar kendilerini Konyalılara yakından tanıtmanın yanı sıra misafirlerle de güzel iletişim kurduklarını ifade ettiler. Her yıl üzerine koyarak gelişen Konya Gastrofest’in önümüzdeki yıllarda daha da çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyorum.

Bu güzel organizasyonun şehrimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bilgiç’e, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Cemil Anıl Doğan’a, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz’e, Konya Gastronomi, Aşçılar ve Turizmciler Derneği (KOGAT) Başkanı Yılmaz Seçim’e yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin tarım deposu ve gıda güvenliğinin merkezi olan Konyamız, gastronomide de dikkat çekmeye devam ediyor. Medeniyet mutfağına sahip Konya’ya tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.