Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan; Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi ile Depo No: 4 gibi tarihi ve turistik mekanlar, Konya’ya gelen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bir tarih ve kültür şehri olan Konya’nın binlerce yıllık mirasını korumak ve sonraki kuşaklara aktarmak adına büyük bir sorumluk taşıdıklarını belirterek, “Yurt içinden ve yurt dışından tüm misafirlerimizi, tarih ve kültür hazinelerini keşfetmek için dört mevsim Konya’ya bekliyoruz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, binlerce yıllık geçmişe sahip Selçuklu darülmülkü Konya’nın, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her geçen gün daha da önem kazanan bir şehir haline geldiğini vurguladı.
Hz. Mevlana’nın “Gel” felsefesine uygun bir misafirperverlikle karşılanan ziyaretçilerin, şehrin farkı bölgelerinde bulunan kültürel mekanlara da yoğun ilgi göstermesinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Başkan Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize kazandırdığımız; Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Büyükşehir Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı, İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi ile Depo No: 4 başta olmak üzere Konya’da bulunan diğer müzeler, Selçuklu başkenti Konya’ya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Tarihi ve kültürel mirasımızı en güzel şekilde yansıtan bu eserler, şehrimizi ziyaret eden misafirlere Konya’nın zengin geçmişini ve manevi atmosferini daha yakından tanıma imkanı sunuyor” değerlendirmesinde bulundu.
“TÜM MİSAFİRLERİMİZİ, TARİH VE KÜLTÜR HAZİNELERİNİ KEŞFETMEK İÇİN DÖRT MEVSİM KONYA’YA BEKLİYORUZ”
Başkan Altay, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Amacımız, Konya’nın bu güçlü manevi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak. Yaptığımız çalışmalarla Konya’mızı turizm konusunda çok daha ileri taşımayı hedefliyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından tüm misafirlerimizi, tarih ve kültür hazinelerini keşfetmek için dört mevsim Konya’ya bekliyoruz” diye konuştu.
ÇATALHÖYÜK TANITIM VE KARŞILAMA MERKEZİ
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük’ün canlanması ve ziyaretçileri etkili bir şekilde karşılayabilmek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, misafirleri ağırlama, bilgi sunma ve kültürel deneyimlerini zenginleştirme hedefiyle tasarlandı. Merkez, Türkiye’nin en büyük ahşap konstrüksiyonlu kamu binası olma özelliğini de taşıyor. Merkez, yıl boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.
DARÜLKMÜLK SERGİ SARAYI
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılıçarslan Meydanı’nda hayata geçirilen Darülmülk Sergi Sarayı, Konya’nın zengin kültürel mirasını ziyaretçilere sunan eşsiz bir sergi alanı. Bu sergi sarayında, “Türkiye Selçuklu Hanedan Sergisi” ile “Türkiye Selçuklu Sikkeleri Sergisi” başlıklarında iki önemli koleksiyon bulunuyor.
TAŞ BİNA DİJİTAL TANITIM MERKEZİ
1922 yılında tamamlanan ve uzun bir süre Kız Öğretmen Okulu olarak kullanılan, daha sonra yıllarca rektörlük binası olarak kullanılan yapı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınarak restore edildi. Taş Bina adıyla hizmete sunulan binada, Konya’nın tanıtıldığı dijital bir merkez, kültür-sanat alanları, konferans salonu bulunuyor.
DEPO NO:4
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başarılı bir restorasyon sürecinden geçen Eski Tekel Binası – Depo No: 4, şehrin kültürel ve sosyal hayatına önemli katkıda bulunuyor. Darülmülk İhya Projesi’nin şehrin kalbinde hayat bulan bir istasyonu olan Depo No:4; sanat galerisi, kafe ve atölye birimleriyle hizmet veriyor.
İRFAN MEDENİYETİ ARAŞTIRMA VE KÜLTÜR MERKEZİ
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İrfan Medeniyeti Araştırma Merkezi, Geleneksel Türk İslam sanatına uygun şekilde bir külliye olarak inşa edilmiştir. Merkez içerisinde Konya Panorama Müzesi, Semâhâne, konferans salonu, atölye ve derslikler bulunuyor.