Konya Balık Pazarında hizmet veren Balıkçı Levent müşterilerine yeni bir hizmet vererek, tepside balık dönemini başlattı. Müşterilerinin taleplerine göre tezgâhtan seçilen balıkları temizledikten sonra ızgara ve fırında pişirerek, tavada kızartarak teslim ediyor.

Balıkçı Levent işletmecilerinden Levent Kale Konya’da tepside balık dönemi hizmetine başladıklarını belirterek, “Konya’da 1962 yılında dedem tarafından başlatılan balıkçılık işini üçüncü kuşak olarak devam ettiriyoruz. Herkes balık pişirir ama balığı balıkçı pişirir anlayışıyla müşterilerimize yeni bir hizmet başlattık. Müşterilerimizin talep ettiği balığı önce temizleyip, sonra da ızgara, fırında pişirip, isterlerse de tavada kızartarak teslim ediyoruz. Müşterilerimizin seçtiği hangi tür balık olursa olsun 1 veya 1,5 saat sonra pişirerek teslim ediyoruz. Fiyatlarımız uygundur. Yakın bir zamanda evlere de servis hizmetine de başlayacağız. Bunun yanında balık Restaurantı da açmayı düşünüyoruz” dedi.

BALIKTA, BALIKÇIYA GÜVENİLMELİDİR

Levent Kale, balık işinde çok çeşit hileler olduğunun üzerinde durarak, “Balık işinde özellikle bayat balıkta çok hileler vardır. Bayat balık konusunda balıkçıya güvenilmelidir. Balıkçı müşterisini kaybetmemek için taze balıkları müşterisine verir. Bir defa bayat balık vermek balıkçıya bir şey kazandırmaz aksine kaybettirir. Bizde müşterimize taze balık satarken, her zaman söylediğimiz gibi, balık alırken balıkçına güvenmelisiniz diyoruz.”

ÇOCUKLAR VE YETİŞKİNLER TARAFINDAN DÜZENLİ OLARAK TÜKETİLMELİDİR

Balığın hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir gıda olduğuna dikkat çeken Levent Kale, “Sağlımız için son derece faydalı olan balık, zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir gıdadır. Özellikle kış aylarında taze ve çok çeşitli olan balık, haftada en az 2-3 gün tüketmeliyiz. Balık bağışıklık sistemini koruduğu gibi, Omega 3 deposudur. Göz sağlığının korunmasına yardımcı olur. Diğer taraftan balık yemek egzama ve sedef gibi hastalıkların deri lezyonlarının giderilmesine yardımcı olur. Zeka gelişimine fayda sağladığı gibi, kalp sağlığını korur. Kemikleri güçlendirmenin yanında, hücreli onarır. İnsanı depresyondan korur. Diyabet riskini azaltır. Alzheimer Riskini Düşürüyor. Eklem ağrılarına da faydalıdır. Sağlımız açısından faydası saymakla bitmeyen balığı soframızdan eksik etmemeli ve bolca tüketmeliyiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim