YENİGÜN ÖZEL

​​​​​​​‘Müşterilerimiz misafirimizdir’

Abone Ol

1987 yılında Tahir Paşa Cami karşısında 40 metrekarelik bir dükkan ile Erdal Yıldız tarafından açılarak Konya halkına hizmet vermeye başlayan Yıldızoğlu Baklava yaklaşık 33 yıldır Konya halkına kaliteli ve lezzetli tatlılar sunuyor. Erdal Yıldız’ın Nadir Yıldız ve Mustafa Yıldız ile birlikte büyüttüğü bir tatlı markası haline gelen Yıldızoğlu Baklava, büyük bir özveri ve emekle büyümesini kararlılıkla sürdürüyor.

1993 yılından bu yana Rampalı Çarşı’da hizmet veren Yıldızoğlu Baklava’nın, burada elde ettiği başarı ile Yıldızoğlu markasının lezzetini Konya’nın farklı yerlerine taşımaya karar verdiğini belirten Yıldızoğlu Baklava Genel Müdürü Halil Acar, 2007 yılında Meram Yaka’da ikinci şubelerini, ardından 2010 yılında Başkent Hastanesi civarında üçüncü şubelerini açtıklarını dile getirdi. Kaliteli baklavayı Konya halkının ayağına götürmek için yatırımlarını bundan sonra da sürdürdüklerini dile getiren Halil Acar, 2014 yılında Nalçacı Caddesi’nde dördüncü şubeyi de açarak hizmete sunduklarını ifade etti. Halil Acar, “Büyümemizin ve başarılı olmamızın arkasında kalitemiz, güvenli gıda üretmek ve müşteri sağlığını en ön planda tutmaktır” dedi.

‘BİR AİLE ŞİRKETİ’

Sabrın ve azmin başarıyı getirdiğini vurgulayan Yıldızoğlu Baklava Genel Müdürü Halil Acar, “Yıldızoğlu Baklava 1987 yılında küçük bir dükkan ile ticaret hayatına atılmıştır. Zamanın olumsuzlukları ve imkansızlıklarına rağmen pes etmeden azim ve sabırla çalışılmış ve bugünlere gelinmiştir. Yıldızoğlu Baklava bir aile şirketidir. Bu yüzden kalitesi ve lezzeti hiçbir zaman değişmeden bu günlere gelmeyi başardık. Kalitenin getirdiği talep doğrultusunda işletmeyi büyütme planları devreye girmiş ve şubeleşme başlamış. Bizler burada çalışıyoruz ama mesleği ustalarımızdan devir almış sayılmayız. Ustalarımızın değişmemesi ilk günkü lezzeti olduğu gibi koruyor. Kalite, hijyen ve müşteri sağlığının ön planda tutulması da bizim işimizde başarılı olmamızı sağlıyor” diye konuştu.

‘TAZELİĞİNDEN ASLA ÖDÜN VERMEYİZ’

Acar, “Zaman zaman Gaziantep’e gidip gelirim. Yeni bir lezzet veya farklı bir tatlı çeşidi çıktığı zaman, o lezzeti Konyalı hemşerilerimiz ile buluşturmak için çalışırız. Ürünlerimiz günlük üretimdir. Gün içerisinde tüketilecek olan tatlı yapılır ve servis edilir. Tatlılarımız ertesi güne hiçbir şekilde kalmaz. Günlük olarak üretimleri yapıldığı içinde tazeliğinden asla ödün vermeyiz. Kullandığımız malzemelerin birinci sınıf olması ve ustalarımızın birinci sınıf işçilik çıkarması lezzetimizin püf noktaları arasında. Konya’da zaten tatlı kültürü yeni yeni oluşmaya başladı. Antep’te ya da farklı bir şehirde yeni bir tatlı çıktığı zaman onu buraya taşımak da tatlı kültürünün oluşmasına ve çeşitlenmesine katkı sağlayan faktörler arasında. Konyalı hemşerilerimize kurulduğumuz günden beri kaliteli, sağlıklı ve yeni tatlarla buluşturmaya devam ettik, bundan sonra da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘GAZİANTEP’TEKİ TÜM ÇEŞİTLER MEVCUT’

Antep’te bulunan tüm tatlı çeşitlerini Konyalılarla buluşturduklarına dikkat çeken Acar, “Şubelerimizde müşterilerimize Cevizli baklava, fıstıklı baklava, şöbiyet, prenses, fıstık sarma çeşitlerinden burma, dürüm, kuşgözü, cimcik, kaymaklı fıstıklı olarak şöbiyet, prenses, Kibariye, Konya’mızın meşhur saç arası tatlısı, yeni çıkan ürünlerimizden fıstıklı midye, cevizli midye, ceviz sarması, cevizli dürüm ve sütlü baklava gibi çeşitlerimizi hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Yeni bir tatlı veya farklı bir lezzet çıktığı zaman onu hemen Konya mutfağımıza kazandırmak için çalışıyoruz. Ayrıca burada isteğe özel taze künefe de yapıyoruz. Baklavamızın kalitesi nasılsa künefemizin kalitesi de aynı şekildedir. Dükkanımızda kesinlikle dondurulmuş veya başka bir yerden alınmış ürün yok. Müşterilerimizde bizim misafirimiz gibidir. Onlara hiçbir zaman müşteri gözüyle değil de sanki birer misafir gözü ile bakıyoruz” diye konuştu.

‘KONYA DIŞINDA OLMAYI İSTEMİYORUZ’

Acar, “Konya’da 4 şubemiz var. Konya dışında şubeleşmeyi düşünmüyoruz. İşletmemiz bir aile işletmesi olduğu için farklı şubelerimizde kendi ustalarımızdan başkasının üretim yapmasını istemiyoruz. Bu kalitemizi korumak için önemli bir nokta. Yeterince talep var zaten. Bu talebi karşılamak ve Konya’nın merkezine kaliteli hizmet vermek amacıyla yolumuza devam ediyoruz. Kalitenin 1987 yılından bu zamana nasıl geldiyse, bundan sonra da aynı şekilde gitmesini istiyoruz. Çevre ilçelerden de talep oluyor. İlçelere şubeleşmemizi istiyorlar fakat ustalarımızın değişmesi kalitemizi de değiştireceği düşüncesi ile Konya dışında şubeleşme planı kurmuyoruz” dedi.

‘İYİ BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?’

Baklava kalitesi ilk başta renginden anlaşılır diyen Acar sözlerine, “Baklavayı yemeden önce rengi ile kalitesini kontrol edebilirsiniz. İyi baklava altın arısı renginde olur. Yeme esnasında ise Anteplilerin tabiri ile ısırdığınız zaman hışt diye ses çıkartır ve boğazı yakmaz. Yedikten sonra ise midede ekşime yapmaz” diye konuştu.

BERKCAN BAŞ