Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yermiş...

Ne yalan söyleyeyim, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, geçtiğimiz Cuma akşamı yapılan organizasyonla beni şaşırttı.

7 Haziran öncesindeki süreçte şahsını eleştirmiştik.

Eleştirmekten maksat, bağcıyı dövmek değil üzüm yemekti...

Kendi bağımızın koruğunu kasabın derisi misali yerden yere vurmak niyetinde de değildik.

Eleştirilerimizde halkın içinde daha çok yer almak gerektiğini, bu şehri yönetenlerin yanında bir de yönetenleri denetleyenler olduğunu, ayrıca STK temsilcilerinin söyleyeceklerinin de şehri yönetenlerin vizyonlarını aydınlatmak adına önemli olduğunu söylemiştik.

Biz de Konya'da yayın yapan gazeteler ve televizyonların çalışanları, yöneticileri ve temsilcileri olarak bu sacayağının önemli bir parçasıydık.

Bu manada AK Parti İl Başkanı Musa Arat, önceki akşam bizi de davet edip, sıcak bir ortamda samimi bir sohbet ve hasbihal imkanı sundu.

Sağolsun...

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve İl Teşkilatı'nda çeşitli kademelerde görev yapan heyet, haftanın belirli günlerinde akşam sohbetleri düzenliyor.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştirilen sohbetin öncesinde önce ağızlara bir çanak acı sürülüyor. Ama tatlı bir acı...

Konya'da bir kış geleneği olan arabaşı ikramı ile başlıyor program...

Arabaşı ikramının ardından çay eşliğinde Konya özelinde ülke gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunuluyor.

İktidar partisinin il başkanı olması nedeniyle Musa Arat'a siyasetten eğitime, sosyal sorunlardan ekonomiye ve kültüre varıncaya kadar farklı alanlarda sorular yöneltiliyor. Yorumlar yapılıyor.

Musa Arat, kendisine yöneltilen sorularda farklı kılıflara bürünüyor. Kah Kültür Bakanı oluyor, kah Milli Eğitim Bakanı...

Kah YÖK Başkanı oluyor, kah işadamı...

Ama dersine iyi çalıştığı da verdiği cevaplardan anlaşılıyor.

Kendisine sunulan görüş ve önerileri de atlamıyor. Tek tek not ediyor. Ortak paydamızın Konya olduğunu, Konya'nın Başbakan şehri olduğunu, bu manada tarihi bir fırsatın ele geçirildiğini ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini hem öğreniyor, hem de öğretiyor...

İktidar partisinin il başkanı olmak da aslında bunu gerektiriyor.

Yapılan toplantılardan Konya'nın sorunlarına ilişkin önemli tespitler ve çözüm önerileri çıkıyor.

Ayrıca Konya'nın geleceğinin şekillenmesi için de bu toplantılar önem taşıyor. Burada konuşulanlar ve bu toplantılardan çıkan sonuç da amacına ulaşırsa, o zaman geleceğin Konya'sı daha güzel olacak.

Bu manada Musa Arat ve ekibi tebrik ve teşekkürü hak ediyor. Ortak paydamız olan Konya için faydalı olduğuna inandığımız bu toplantıların devamını diliyoruz.