Bir şehre hizmet etmeye talip olanlardan o şehirde yaşayanların beklediği en önemli şeylerden biri de temizliktir...

Rahatlık, güzellik, geleceği görerek yatırım yapma, güvenlik gibi bir çok şey de şehre hizmet edenlerden istenir ancak temizliğin yeri bir başkadır...

Temizlik zaten imandandır... Konya temizlik anlamında çok iyi bir konumda. Temiz bir şehir...  Ama bazen temiz olmamıza rağmen, temizlik değil pislik kokusu geliyor burunlara...

Daha önce defalarca yazmıştık. Biz yazmasak da herkesin malumu olan bir gerçeklik var bu şehirde...

Yaz döneminde havanın çok sıcak olduğu günlerde rögar kapaklarından gelen kokular nedeniyle nefes almakta zorlandığımız zamanlar olur. 

Öte yandan özellikle de Karatay'da oturanların en çok dert yandığı konulardan biri de Aslım çöplüğünden gelen kokulardır. Özellikle akşam olduğunda bu ağır koku daha fazla çöker Karatay'ın üzerine.

Aslında şehri yönetenler de bu durumdan haberdar. Karatay özelinde Konya'nın bu koku sorununu bir an önce çözmek gerekiyordu. 

Aslım çöplüğünden mi geliyor yoksa başka bir yerden mi bilmiyorum ama Konya'ya Aksaray Yolu ve Adana Yolu üzerinden girişlerde de yine soluk kesen bir koku ile karşı karşıya kalınıyor. 

Şükür ki, bu kokuların millete verdiği sıkıntı fark edildi. Bunda bir nebze katkımız olmuşsa ne mutlu bize...

Konya Büyükşehir Belediyesi, Aslım çöplüğünün bulunduğu alanı bertaraf edebilmek için bir süre önce yeni bir yatırım kararı almış ve karar uygulamaya konulmuştu.

Bu karar çerçevesinde yeni bir katı atık depolama, ayrıştırma, bertaraf ve hatta çöpten elektrik üretim tesisi kuruluyor. 

Konya'nın en büyük çevre yatırımı olarak lanse ediliyor yeni katı atık bertaraf tesisi. Hakikaten de öyledir. Çevre adına yapılabilecek en iyi yatırımlardan biri olacak. Şayet, burunlarımızın direğini sızlatan o malum kokular giderilirse...

Yeni tesisin bir an önce tamamlanması için çalışılıyor şimdilerde. 

Bölge halkının defalarca hem Karatay Belediyesi'ne, hem Konya Büyükşehir Belediyesi'ne, hem de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne konuyla ilgili sıkıntılarını anlatan dilekçeler yazdıklarına ben şahidim. 

Şehre yayılan ve büyük ölçüde de buradan geldiğine inanılan kötü kokuların kaynağı artık çürütülmüş olacak çalışma tamamlandığında. Aslım ise yeşil alan ve park düzenlemesi yapılacak. Bölgede yeni yeni yükselen Şehir Hastanesi, Adliye'nin burada olması, yeni yerleşim alanlarının bu bölgede kurulması Karatay'ın kötü kokulardan arındırılmasını şart kılıyordu. 

EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ DE GİDİYOR

Çok değil, kısa bir süre önce atanmıştı Konya'ya... Gelir gelmez de ne yalan söyleyeyim şehirde etkisini hissettirmişti. Konya emniyetinin ihtiyaç duyduğu bir müdürdü kendisi... İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'den söz ediyorum...

Denizli İl Emniyet Müdürü'yken Konya'ya atanmış ve görevine Konya'da devam ediyordu. Konya kendisinden razıydı...

Özellikle 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde gösterdiği dik duruş ve darbenin önüne geçme konusundaki muazzam çalışmaları ile kendisini ispat etmişti. Vatan ve millet sevgisi taşıyan kaliteli bir isimdi Mevlüt Demir. 

Konya, böylesi kıymetli bir emniyet müdürünü kısa bir süre sonra uğurlayacak. Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya'ya atanmadan önce görev yaptığı Denizli'ye yeniden gönderildi alınan kararla. 

Büyüklerimiz bilir. Biz anlamayız bu işlerden. Ne, nasıl olur, başarılı bir emniyet müdürü başka bir şehre niye atanır onlar düşünür ve karar verir bizim adımıza. 

O yüzden bu konulara çok girmiyorum. 

Konya'nın yeni Emniyet Müdürü de Polis Başmüfettişi Şükrü Yaman olacakmış. Atama kararı yayınlanmış. Konya için inşallah hayırlı olur. Kendisini tanımayız, bilmeyiz. Ama öyle inanıyorum ki Mevlüt Demir ağabeyi aratmayacak bir isim olacaktır.