Konyaspor’umuz tarihinin en başarılı dönemi sürekli yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. En az gol yiyen, en çok gol atan, en çok galibiyet alan ikinci takım gibi bu rekorlar çoğalıp gidiyor. Maşallah diyelim. Anadolu Kartalı’mız evinde aldığı üç puanın ardından Hatay deplasmanına çok yoğun bir şekilde hazırlık yaparak gitti. Son haftalarda düşüş yaşayan sakatlıklarla mücadele veren rakip Konyaspor’umla oynayacağı maçı çıkış maçı olarak görüyordu. Duyumlarımız şehrin çok konsantre olduğu yöndeydi. 3-4 haftadır maçların ilk 20 dakikalarına durgun başlayan temsilcimiz, Hatayspor maçının ilk dakikalarında etkili oyununu sahaya hızlıca yansıttı. Son haftalarda performansıyla kendinden söz ettiren Ahmet Çalık’ın maçın başlarında yaptığı hatayla maalesef golü kalemizde görmüş olduk. Eskiden gol yiyen bir Konyaspor’un maça döndürmek zor iken hiç gol yememiş gibi tüm benliğiyle kendine yakışan oyununu devam ettirdi. Mpoku ile başlanılması maça alışılmışın dışındaydı. Serdar’ın muhteşem pasıyla Mpoku’nun müthiş golünü izledik.

Rakip takımın 31. dakikada kırmızı kart görmesiyle daha da rahatlayan takımımızda Serdar Gürler’in ilk yarının son anlarında güzel vuruşu direkten döndü. Eğer gol olmuş olsaydı soyunma odasına 2-1 önde girmiş olurduk. İkinci yarıda oyun tamamen elimizdeyken geçtiğimiz hafta taç atışıyla attığımız gol gibi bu sefer Sokol’un indirdiği topa şovmen Mpoku klas vuruşuyla tekrar topu ağlarla buluşturdu. Geçtiğimiz hafta sakatlanarak oyundan çıkan lokomotifimiz Serdar, bu haftada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Maalasef  çıkarken de yediği sarı kartla cezalı duruma düştü. Öte yandan oyuna sonradan dahil olan Michalak kanattaki koşusuyla tüm spor otoritelerinden alkış aldı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyon gol olsaydı çok da güzel koşusunu süslemiş olacaktı. Ahmet Çalık’ın gördüğü kırmızı kart oyun bizim lehimizeyken görmüş olması bizleri üzdü. Nasip.  

Maçın son dakikalarında Michalak, güzel koşusunun ikincisinde iyi pasıyla haftalardır suskun olan Ahmet Hassan golle buluşturdu ve rahat bir nefes almamızı sağladı. Golden sonraki İlhan hocanın yardımcı antrenörleriyle sarılışı hala gözümün önünde. Maçın bitimiyle net bir oyun, net bir skorla temsilcimiz 3 puanı hanesine yazdırarak ikinciliğini perçinledi. Bu güzel duyguları yaşatan oyuncularımıza teknik ekibimize, değerli başkanımız ve yönetimimize teşekkür ediyoruz. Pazartesi günü sahamızda oynayacağımız Beşiktaş maçında olmazsa olmazımız büyük Konyaspor taraftarı. İnşallah ligin ilk yarısını 3 puanla tamamlarız. Sağlıklı günler dilerim.