Süper Lig’de verilen milli arada Türkiye, Lüksemburg ve Faore Adaları ile karşı karşıya geldi. Maalesef bu maçta A Milli Takımı beklentilerin çok çok altında bir futbol sergileyerek, futbol severleri adeta hüsrana uğrattı.

Milli Takım’da kadro kalitesine bakacak olursak aslında isim olarak kötü oyuncumuz yok. Elbette o formayı terleten her oyuncu bizler için değerlidir. Lakin burada dikkat edilmesi gereken çok önemli detaylar var. Milli oyuncularımız sanırım Ay-Yıldız Forma’yı terlettiğinin farkında değil. Yani Lüksemburg ya da Faore Adaları’na baktığımız zaman aslında averaj takımı olduğunu görüyoruz. Futbolseverlerde bilirler ki, hem Lüksemburg hem de Faore Adaları averaj takımıdır. Dünya Futbolu’na baktığımız zaman diğer ülkelerin 5-6 tane gol atıp postaladığı takımdan puanlar kaybediyoruz. Bu gerçekten çok üzücü bir durum.

Milli Takım için her imkân sağlanıyor mu? Elbette sağlanıyor. Oyuncuların ihtiyaçları A’dan Z’ye kadar gideriliyor mu? Gideriliyor. O zaman UEFA Uluslar Ligi’nde bu puan kayıplarının bir lüksü olamaz. Olmamalıdır. Evet Türkiye UEFA Uluslar Ligi’nde C Ligi’nden B Ligi’ne yükseldi. Bu başarıya kimsenin lafı sözü yok. Bizim asıl eleştirmemiz gereken takımın nasıl bir futbol ortaya koyduğu.

‘MİLLİ TAKIMDA SİSTEM YOK’

A Milli Takımı’mız deneme tahtası değildir. Elbette bu formayı hak eden oyuncunun bu formayı giymeye hakkı vardır. Burada önemli olan takımın bir sistemi olmasıdır. Lüksemburg ve Faore Adaları’nda takımın oyun sisteminden ya da kadro tercihinden memnun olan var mı? Bence yok. O yüzden oyuncu seçerken biraz daha dikkatli ve belirli bir sisteme dayalı bir şekilde tercih yapmak gerekiyor. Yani yine üzülerek ifade ediyorum. Maalesef milli takımın bir sistemi yok. Sistem olsa zaten galip gelirdik bu takımlara karşı. Misal İtalya’nın yıllardır köklü bir sistemi var. Adamlar hangi dönem olursa olsun 3-52 sisteminden vazgeçmiyorlar. Tabi oyunun gidişatına göre değişebiliyor. Lakin bizim böyle bir sistemimiz yok. Kimin nerede oynadığı belli değil. Bunun örnekleri de var…

‘TFF İNŞALLAH FARKINDADIR’

Bireysel olarak eleştiri yapmayacağım. Ama kendi takımında düzenli bir şekilde forma giymemiş oyuncuları skor üretsin ya da koşsun diye sahaya sürmek aslında akıl tutulmasıdır. Bir Milli Takımın daima sakatlık anında, saha içindeyken ya da dışındayken bir  B planı olmak zorundadır. Soruyorum sizlere değişiklilerin sizce bir faydası oldu mu? Çok koştuk, çok mücadele ettik dersek ancak kendimizi kandırmış oluruz. Bize sistem lazım. Şimdi Uluslar Ligi’nde B kategorisine yükseldik. Daha bu işin A Ligi var. Uluslar A Ligi’nde Türkiye’yi bu futbolla maalesef darmadağın ederler… Türkiye Futbol Federasyonu inşallah herşeyin farkındadır. Saygılarımla…