Türkiye ve Konya olarak yaşanılan pandemi sebebiyle zorlu süreçleri atlatarak aşılanma faaliyetlerinin hızlanması ile birlikte inşallah eski güzel günlerimize kavuşacağız. Geçtiğimiz hafta da değindiğim gibi TBMM ziyaretimizde Konya Milletvekillerimizin ülkemiz ve Konya’mızın başarısı için çalıştıklarına şahit olduk. Konya’da siyaset özellikle yeni kurulan siyasi partilerle daha da hareketlendi. Stratejik bir şehir olan Konya’da siyasi partiler Konya üzerinde çalışmalarına hız verdiler. Bu durum siyaset arenasında Konya’nın kıymetini de arttırdı.

Konya pandemi döneminde başta belediyecilik modelleri ile sosyal yardımlaşma ve diğer alanlarda başarısı ile Türkiye’ye örnek oldu. Konya belediyeleri Türkiye’ye belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösterdiler. AK Parti’den Tahir Akyürek, Leyla Şahin Usta, Abdullah Ağralı, Ahmet Sorgun, Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir, Halil Etyemez, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Ziya Altunyaldız; MHP’den Mustafa Kalaycı, Esin Kara; CHP’den Abdüllatif Şener; İYİ Parti’den Fahrettin Yokuş ve Saadet Partisinden Abdulkadir Karaduman’ın TBMM çatısı altında Konya sorunlarını ve eleştirileri getirmelerinin yanında özellikle Cumhur İttifakı Milletvekillerinin Konya Projeleri için verdikleri gayreti biliyoruz. Konya Milletvekillerimizin birçoğu sahada teşkilat ve vatandaş ziyareti gerçekleştiriyor. Bu çalışmalarını takdirle karşılarken, Konya Milletvekillerimizin özellikle Konya’da sahalarda daha çok yer almasını istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde zor günler geçiren vatandaşlarımızla daha sık vakit geçirmelerini ve sorunlarını dinlemelerini istiyoruz. Umarım vatandaşlarımızın bu talepleri konusunda Milletvekillerimiz daha hassas olurlar. Özellikle komisyon görevi olan vekillerimiz ile birlikte tüm milletvekillerimizin meclis çalışmalarını basın mensupları ile paylaşmalarını bekliyoruz. Yine özellikle şehrimizin gururu Konyaspor’un 100. yılını kutladığı bu günlerde Konya Milletvekillerimizden Konyaspor’umuza daha çok destek vermelerini ve takımımızın yanında olmalarını istiyoruz.

SİVİL POLİS EKİPLERİ ARTTIRILSIN

Yazımın bu kısmında Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve  ekibinden bir ricam olacak. Özellikle havaların ısınması ile birlikte  güvenlik anlamında polislerimizin sorumluluğu arttı. 7-24 sahada fedekarca çalışan Emniyet Teşkilatımızın her kademesinde görev alan polislerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Geçtiğimiz cumartesi günü Kule Site’de otururken dernekçilik adı altında bazı kişilerin vatandaşların önüne geçerek zorla para toplamalarına şahit olduk. Vatandaşların bu tür artniyetli kişiler tarafından mağdur edilmemesi için Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve ekibinden şehrimizde AVM önlerinde ve vatandaşların yoğun olduğu alanlarda sivil ekiplerin arttırılmasını talep ediyorum. Sayın Emniyet Müdürümüze ilgilerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.