Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yine önemli bir meseleye dikkat çekerek 'KENEVİR' dedi. Merhum annesinin kenevir ipiyle ördüklerinden bahsetti. Elbette ülke gündemine birdenbire kenevir hakim oldu. Abdurrahman Dilipak'tan Fatih Altaylı'ya kadar nice yazarımız 'KENEVİR'in değişik yönlerinden ve yasaklanmasındaki sebeplerden bahsetti. Üniversitelerimiz de açıklama kervanına katıldılar. 

Kenevir Enstitüsü ve Kenevir Araştırma Merkezi haberlerini okuduk. 

Geçen hafta Konya'mızda geniş katılımlı bir kenevir çalıştayı gerçekleştirildi. Bunlar güzel gelişmeler.

Fakat Konya milletvekilleri büyük bir fırsatı kaçırdı. Selçuklu mutfağının emaneti kenevir helvasını hatırlayıp ülke gündemine taşıyamadılar. TBMM'de kenevir helvası dağıtıp, habercilere kenevir helvası ikram ederek bu değerimizi tanıtmadılar. 

Dünyaca ünlü gastronomi uzmanımız Nevin Hanım'la birlikte Beştepe Külliyesi'ne çıkıp Sayın Cumhurbaşkanımıza Kenevir Helvası takdim edilebilirdi. Sayın Milletvekillerimiz bu hizmeti gerçekleştiremedi. 

Yazık, çok yazık!

Böyle bir fırsat bir daha gelmez ki... Milletvekillerimiz ya kenevir helvası bilmiyor ya da durumdan vazife çıkarmasını....

Kenevir Çalıştayı'na teşekkür. 

Selçuk Üniversitesi, KOP İdaresi, Ticaret Borsası, Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası ve geniş bir katılımcı topluluğu büyük bir teşekkürü hak ettiler.

Prof. Dr. Fikret Akın Erdem hoca misafirlere Kenevir Helvası ikram etti.

Konya Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Emel Tosun hanımefendi ise "Selçuklu Mutfağına özgü 1000 yıllık bu lezzeti" önce ülke basınına sonra Konya'daki çalıştaya taşıdı. Can-ı gönülden teşekkürler. Sahi, kıymetli okuyucular çalıştayda da hiç bir Konya milletvekili yoktu! Şimdi ne yapmalı?

Ankara'daki milletvekillerimiz tarihi fırsatı kaçırdığına göre şimdi yapılacak iş Cumhurbaşkanımızın ilk Konya ziyaretini değerlendirmek. 

İş Büyükşehir Belediyemize düşüyor. 

Söz konusu ziyarette Cumhurbaşkanımıza KOMEK mutfağında hazırlanan kenevir helvası ikram edilebilir. 

Cumhurbaşkanımızla beraber gelen habercilere ve yorumculara "Selçuklu mutfağına özgü bu 1000 yıllık lezzeti" kısa bir sunumla birlikte takdim edebiliriz. Keneviri ülke gündemine taşıyan Cumhurbaşkanımızla birlikte Kenevir Helvası'nı da bilinen ve aranan bir değer haline getirebiliriz. 

Kıymetli okuyucularım; Bursa'ya gelen her ziyaretçi Kestane Şekeri alarak döner. Düşünün ki; kenevir helvası da böyle olabilir... Konya'mız için ne büyük bir fırsat. Yeter ki, durumdan vazife çıkarmasını bilelim...