Okulun öğrenci grubu, Ramazan ayının son günlerinde 10 farklı camide bir araya gelerek 3 gün boyunca itikaf ibadeti gerçekleştirdi. İtikaf süresince öğrenciler, Kur’an-ı Kerim okuma, zikir, dua ve tefekkür gibi ibadetlerle manevi dünyalarını zenginleştirdi.
İtikaf, İslam’da kişinin belirli bir süre boyunca camide kalarak ibadete yoğunlaştığı, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) sünnetlerinden biri olan önemli bir ibadettir. Özellikle Ramazan ayının son 10 gününde yapılan itikaf, Müslümanların Allah’a yakınlaşmasına vesile olan bir manevi arınma dönemidir.
Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL öğrencilerinin gerçekleştirdiği bu etkinlik, genç nesillerin dini değerleri yaşatma konusundaki duyarlılığını ortaya koyarken, cemaat tarafından da büyük takdir topladı. Öğrenciler, bu manevi yolculuğun kendilerine huzur ve sükûnet kazandırdığını belirtti.
Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini vurgulayarak, öğrencilere bu kıymetli ibadeti yaşatma fırsatı sundukları için cami görevlilerine teşekkür etti.