Hiç bir besin mucizevi değildir. Bir çay yada bir detox suyu tek başına kilo vermenize yardımcı değildir.

Her besinden yiyerek kilo verebilirsiniz. sağlıklı bir beslenme, düzenli bir uyku ve günlük yapılacak olan egzersiz kilo vermenize yardımcıdır. Yıllardır yapılan hemen hemen her bireyin denediği limon su zayıflatır mi sorusuna değinmek istedim.

Yağlarımı yaksın zayıflamak istiyorum diyenler limonlu su sizi zayıflatmaz. Doğru bilinenlere bir yanlış daha ekledik. Limonlu su sizin metabolizmanızı hızlandırıp da fazla kilolarınızdan kurtarmaz.

İçeriği zengin bir besindir. İçerdiği besin öğeleri acısından sağlığımız için yararlıdır.

C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bununla alakalı yapılan araştırmalarda C vitamini

alan bireylerde egzersiz sonrası normal yapılan egzersize göre daha fazla yağ yakımı olduğu görülmüştür.

Yalnız c vitamini tek başına zayıflatıcı etkisi bulunmamakla beraber düzenli egzersizle daha iyi sonuçlar alınabileceği bazı araştırmalarla kanısına varılmıştır. Onun için bu bilgiyi doğrulamak için daha çok araştırma yapılması gerekir. Maalesef ki hiç bir besin tek başına mucizevi değildir.

Öğünleriniz de c vitamini için tabi ki limon bulundurun. Salatalarınızı tatlandırın ama tek başına mucizevi olmayan limonlu suları gereğinden fazla tüketip de başka bir sağlık problemiyle karşı karşıya kalmayın, gün içinde su tüketiminiz az ise limonla aromalandırıp tüketebilirsiniz.

Vücudumuzdaki toksinlerden arınmamız için de kullanılabilir. Ayrıca iltihaba karşı koruyabilir.

Bunun gibi yararlı bir çok yanı vardır.

Ağız kokusunu giderir, cildi güzelleştirir. Soğuk algılından korunmak için, sindirim sağlığının korunmasına yardımcıdır.

Vücuda elektrolit sağladığı için vücudun nemli kalmasına yardımcı olur.

Limonlu suyun faydalarını gözarde etmemeliyiz. Yalnız şunu unutmamalıyız ki hiç bir besin tek başına mucizevi olmadığı gibi limonlu suyun da yağları yakmadığını ve tek başına bir etkisini olmadığını bilmeliyiz.

Sağlıcakla kalın...