Konya Büyükşehir Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle hayata geçirilen Uluslararası İtfaiye Çalıştayı ve Tatbikat Programı, kapılarını açtı. Acil Durum ve Afet Müdahale Eğitimleri Programı (ADAMEP) kapsamında düzenlenen organizasyon; afet, yangın ve arama-kurtarma alanlarında uluslararası bilgi ile tecrübe paylaşımını artırmayı ve ülkeler arasında ortak bir müdahale kültürü geliştirmeyi amaçlıyor.

14 ÜLKEDEN TEMSİLCİLER VE SANAYİ DEVLERİ KONYA’DA
Düzenlenen programa Özbekistan’dan Portekiz’e, Bangladeş’ten İrlanda’ya kadar 14 farklı ülkeden yetkililer katılım sağladı. Türkiye’den de çok sayıda büyükşehir ve il itfaiye teşkilatının yer aldığı zirvede, AFAD yetkililerinin yanı sıra ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TÜPRAŞ, PETKİM ve TUSAŞ gibi savunma ve enerji sanayiinin dev kuruluşları ile akademisyenler bir araya geldi. Üniversiteler ile saha çalışanlarını buluşturan çalıştayda, bilimsel veriler ışığında arama kurtarma kapasitesini artıracak sunumlar gerçekleştirildi.

"AFETİN VE YARDIM ÇIĞLIĞININ DİLİ HER YERDE AYNI"
Toplantının açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, itfaiyeciliğin can ve mal güvenliğine adanmış bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, yapılan istişarelerin kriz anlarında hayat kurtarmaya vesile olacağını dile getirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yazlık ise afetlerin coğrafya tanımadığını vurgulayarak, Dünyanın neresinde olursa olsun yardım çığlığının dilinin aynı olduğunu ve bu nedenle ortak bir müdahale refleksinin şart olduğunu ifade etti. Program kapsamındaki uluslararası tatbikat ise 30 Eylül Çarşamba günü sahada icra edilecek.



