Hayat kitabımız, hidayet rehberimiz kelam sırrı Kur’an bu ayda ilk defa ayet ayet bize elini uzattı. Onunla ilk defa bu ayda el sıkıştık, tanışmaya ilk adımı bu ayda attık.

Kur’anla tanışmak, iç içe olmak onunla konuşmak, mesajlarını almak, anlamak, yaşamak, tatbik etmek, çağlara taşımak. Bunları gerçekleştirebilmek için de her birimize ayrı ayrı uzatılan Allah’ın ipine “Hablullah’a” sımsıkı sarılmak . Her ne olursa olsun o kopmaz ipin bir ucu Allah’ın elindedir. O ip sımsıkı sarılanı Allah’a kavuşturur.

Akılsızlığın, gafletin imandan mahrumiyetin neticesinde “Hablusşeytan’a” sımsıkı sarılan da çürük ip kopunca cehennemi boylar.

Kur’anla tanışmadan, el sıkışmadan iç içe yaşamadan, mesajlarını almadan, anlamadan derüni iştiyakla konuşmadan, her konuda onu dillendirmeden her fırsatta meşhur! duayı yapmamız bize fayda sağlamaz. Neydi o meşhur duamız “Allah’ım! Beni Kur’an’dan ayırma.”

İnsan çok sevdiği, bir an olsun ayrı olmadığı birisi için veya bir değeri için böyle dua eder. Sen, hayat kitabı, hidayet rehberi olarak, yön mesajlarını alma, hayatının hiçbir safhasına onu hakim kılma, beş yüz civarında ahkamla ilgili ayetlerin hükümetlerini rafa kaldır. Ondan sonra da kalk “beni imandan, Kur’andan ayırma!” diye dua et.

Kur’an ayında, Kur’anımız kalplerinizin baharı olmalıdır. Nasıl ki tabiatın baharı gelince diriliş olur, kıyameti dillendirir aynen öyle de kalplerin baharı Kur’an da gelince kulluk ikliminde diriliş gerçekleşir.

Allah Rasulu (s.a.v).”Allah’ım! Senden Kur’anın kalbimin ilkbaharı, göğsümün nuru olmasını istiyorum” buyurur.

Biz de bu Nebevi duayı derüni bir duygu ve inançla ihlasla yaparsak kalbimizin nevbaharı Kur’an, gerçekten bize de dirilişi gerçekleştirir. Kalpler çorak toprak gibi olmamalıdır. Çorap toprağa ne kadar rahmet yaparsa yağsın orada olmaz.

Kaypak arazide de yağmur (rahmet)tutmaz ot bitmez, çimen yeşermez. Kaypak kalp de öyle orada da tövbe, istiğfar netice vermez.

….VE KUR’AN

  • KUR’AN: Şu kainat kitabının ezeli ve ebedi tercümesidir.
  • KUR’AN: Kainattaki tecelliyatı okuyan çeşitli dillerin tercümanıdır.
  • KUR’AN: Şu şahadet (dünya)ve gayıb aleminin(ebedi alemin)müfessiridir.
  • KUR’AN: Yerde ve gökte, bütün kainatta gizli esma-ilahiyenin manevi hazinelerinin keşşafıdır.
  • KUR’AN: Kainat sırlarının ve gizli hazinelerin miftahı(anahtarı)’dır.
  • KUR’AN: Bu alemde ebedi alemin lisanıdır.
  • KUR’AN: Ahiretin manevi bir haritasıdır.
  • KUR’AN: Kainatın mucizevi bir hendesesidir.
  • KUR’AN: Mektubat-ı Rabbaninin (insanın)dünyevi ve uhrevi hayatının kılavuzudur.
  • KUR’AN: İlahi sanatın kelam sırrıdır.
  • KUR’AN: Bütün ayetleri Allah’ın hayy isminin birer simgesidir. Bu sebeple ayetlerinin ifade ve delalet ettiği bütün manalar diridir. Her bir kelimesinden hayat fışkırır. Her bir ayet diriliş iksiridir.

Batmayan Ticaret

“Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı ikame edenler (hayatına hakim kılanlar) ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah için) gizli ve açık sarf edenler asla zarara uğramayacak (batmayacak, iflas etmeyecek) bir kazanç umabilirler.” -FATIR:29-