Filmin ardından ünlü yönetmenler Tülay Akça ve Metin Avdaç öğrencilerle söyleşi yaptı.Radyo-Televizyon ve Sinema Topluluğu’nun Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlediği belgesel film gösterimi ve söyleşiye Akça ve Avdaç’ın yanı sıra İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. filmi izledi. Öğretim üyeleri ve öğrenciler 1.5 saat süren filmi büyük bir ilgiyle izledi. 1960’lı yıllarda Batman’da kurulan Türkiye Petrolleri Batman Orkestrası’nda gönüllü olarak görev yapan sanatçıların, petrol işçilerini motive etmek ve sosyal faaliyetlerden mahrum kalmamaları için yaşadıkları zorlukları ve orkestranın ‘Altın Mikrofon’ adlı ulusal yarışmada elde ettiği birinciliğin öyküsünü konu alan film, izleyenlerden tam not aldı.
TRT’NİN ÖDÜLÜ CESARETLENDİRDİ
Film gösteriminin ardından söyleşiye geçildi. Yönetmeni Metin Avdaç, film ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra öğrencileri kısa ve uzun metrajlı film yarışmalarına katılmaları için teşvik etti. Avdaç, “Bu konuda TRT’nin düzenlediği birbirinden güzel ve anlamlı yarışmalar var. Bu yarışmalara katılmanızı temenni ederim. Bu filmim TRT’den önemli bir ödül aldı. Eğer filmden ödül alamasaydım bugün beşinci belgesel filmimi çekmeye cesaret edemezdim. Bu son derece anlamlı ve önemli bir teşvik” dedi.
ÖNEMLİ PROJELER GELİŞTİRİLMELİ          
TRT Belgesel Yönetmeni Tülay Akça ise söyleşisinde belgesel film alanında Türk gençlerinin çok daha önemli projelere imza atmaları gerektiğini söyledi. Belgesel film çekenler için TRT’nin büyük ödüller ortaya koyduğunu söyleyen Akça, “Belgesel Yarışması’nda profesyonel kategoride her yıl birinciye 30 bin lira, amatör kategoride ise birinciye 15 bin lira para ödülü veriyoruz. Böyle yarışmalar sayesinde yaratıcı fikirleri tüm dünyaya duyuruyoruz” diye konuştu.   Söyleşinin ardından Doç. Dr. Aytekin Can; Metin Avdaç ve Tülay Akça’ya katılımları nedeniyle teşekkür belgesi verdi.
Editör: TE Bilişim